Skillnaden mellan vit och orange Sweet PotatoVit vs Orange Sweet Potato

En tvåhjärtbladig växt, tillhör sötpotatis till Convolvulaceae familj. Sötpotatis manligen finns i två varianter '' vit sötpotatis och orange sötpotatis. Dessa två är differentierade på grund av den vita och orange färger i huden.

Bortsett från skillnaden i färgen på huden, har de också många specifika skillnader. Men de flesta människor är omedvetna om skillnaden mellan vita och orange sötpotatis.

En av de viktigaste skillnaderna som kan ses är i sötman. Den vita potatis anses vara sötare än den orange sötpotatis. En annan skillnad kan ses i närvaro av beta-karoten, som hjälper till att producera vitamin A i kroppen. Sötpotatis är känt för att innehålla mer betakaroten än köttiga grönsaker. När man jämför de två sötpotatis, är den orange sötpotatis kända för att innehålla mer betakaroten än den vita sötpotatis.

När man talar av apelsin sötpotatis, vissa människor hänvisar denna sötpotatis till Yam. Människor i USA i allmänhet föredrar namnet Yam till orange sötpotatis. Namnet Yam gavs att skilja den från den vita sötpotatis.

Man kan också se att det finns liten skillnad i smak mellan de vita och orange sötpotatis. De vita potatis är mildare i smak jämfört med de orangea sötpotatis.

Den vita sötpotatis har en mjukare hud jämfört med apelsin sötpotatis. Till skillnad från den vita sötpotatis, har den orange sötpotatis en hårdare och fast konsistens. The Orange sötpotatis är mörkhyade än den vita sötpotatis.

Sammanfattning1. Den vita sötpotatis och apelsin sötpotatis differentieras på grund av den vita och orange färger i huden.

2. Den vita potatis anses vara sötare än den orange sötpotatis.

3. När man jämför de två sötpotatis, är den orange sötpotatis kända för att innehålla mer betakaroten än den vita sötpotatis.

4. Människor i USA i allmänhet föredrar namnet Yam till orange sötpotatis.

5. De vita potatis är mildare n smak jämfört med de orangea sötpotatis.

6. Den vita sötpotatis har en mjukare hud jämfört med apelsin sötpotatis. Till skillnad från den vita sötpotatis, har den orange sötpotatis en hårdare och fast konsistens.