Skillnaden mellan Strimlad och rivenStrimlad vs riven

Termerna 'strimlad' och 'riven' har förväxlats med varandra troligen eftersom de fortfarande används omväxlande av många i hemmiljö. Även om det är sant att strimlas och riven livsmedel kan framställas på samma utrustning (standard hem rivjärn), är det fortfarande uppfattas annorlunda som en strimlad post och en riven objekt ser olika i slutet.

De flesta hemgjorda rivjärn är utrustade med abrasiva ytor av varierande storlekar och utföranden. Denna skillnad i ytorna resulterar i olika texturer för gallret eller fragmenteringen. Några av de mest populära livsmedel som är riven eller strimlad är: ost, morötter, kokos kött, potatis, och många andra. Men i dag, de flesta livsmedel utrustning som är elektriskt drivs med motorer hjälper till att påskynda galler eller fragmenteringen med användning av utbytbara stålblad som roterar med hjälp av elmotorn.

Per definition är en riven material något som har rivits eller reduceras till små fragment till den grad att vara i pulverform. Detta görs genom att gnida material (såsom ost) mot en grov och slipyta som rivjärnet (som nämnts ovan). Parmesanost är en av de vanligaste livsmedel som riven.

Däremot är en sönderdelade materialet uppnås genom att använda samma utrustning men på en annan sida eller yta. Som ett resultat, strimlad objekt tenderar att bli längre, trådliknande remsor som slits eller skärs bort från de skarpa kanterna på rivjärnet ytan. Det 'är så Terminologin' strimlar 'kom att bli, vilket bokstavligen betyder' långa remsor. 'I praktisk tillämpning, är det bättre att förbereda rivna morötter när gör coleslaw eftersom du verkligen kan känna dess mjuk konsistens till skillnad från när du använder rivna morötter för samma typ av maträtt.Du måste också notera att den mindre storleken av riven material kommer att leda till dess snabbare koktid skillnad rivna produkter. Till exempel, kommer riven ost smälter snabbare i motsats till ost strimlor vid upphettning. Så om du 'skulle vilja fortfarande se ost på toppen av din pizza efter uppvärmning, kan det vara bättre för dig att använda ost strimlor.

Så du måste ägna särskild uppmärksamhet att veta skillnaden mellan en strimlad post och en riven objekt. När du ombeds att bästa spaghetti med riven ost, se till att producera små, ost partiklar som riven och inte ost strimlor som dessa kommer att kraftigt påverka hur din maträtt kommer att se ut i slutändan.

Sammanfattning:

1. En strimlad post visas som långa remsor medan en riven objekt ser ut små fragment till den grad att vara i pulverform i naturen.
2. Fragmentering ger jämnare strimlor i motsats till rivning som vanligtvis skapar ojämna, riven produkter.