Skillnaden mellan plommon och plommonBeskära vs Plum

Växter som hör till släktet Prunus, såsom körsbär, odlas som prydnadsväxter och även för deras frukter. Mandlar odlas för sina frön, och aprikoser, persikor och plommon odlas för sina frukter. Frukterna av plommon verket antingen ätas färska eller torkade. Torkade plommon kallas också katrinplommon.

Plum tillhör växtsläkte Prunus som är en släkting till persika, aprikos, körsbär och mandel. Det är en stenfrukt, som är en frukt som har en hård sten grop runt dess frön som inte lätt separerar från köttet. Den har en söt och samtidigt syrlig smak och är mycket saftiga.

Den kan ätas färska, till juice, sylt, eller vin, som används som ingrediens i livsmedel eller torkade. Plommon är en bra källa till vitamin C, vitamin A, vitamin B2, och kalium. De är också fulla av kostfiber, kolhydrater, natrium, mineraler och aminosyror.

Det finns över 2000 sorter av plommon som kommer i olika former och färger. Vissa är ovala och andra är hjärtformade, men det vanligaste är runda-formade plommon. De flesta plommon är röda när de är mogna, men det finns vissa sorter som är lila, blå-svart, röd, grön, gul och gult.När den torkat, är plommon kallas plommon, men beskära frukten kommer från en annan typ av anläggning än plommon. Även av samma släkte (Prunus) som plommon, vilket gör det en typ eller olika plommon, katrinplommon har gropar som är lättare att ta bort från köttet till skillnad från alla andra typer av plommon.

De är ovala och är blå eller lila i färg när mogen. De används i matlagning. Medan de flesta plommon konsumeras färsk, är katrinplommon mestadels torkade eller göras till beskära juice. Torkade plommon och beskära juice är kända för sina laxerande effekt.

Beskär juice bereds ångkokta katrinplommon som producerar den naturliga laxerande dihydrophenylisatin som hjälper muskelsammandragningar. Beskära saft och torkade plommon hjälper till att reglera matsmältningssystemet eftersom de är rika på kostfiber.
Katrinplommon vanligen äts av de äldre som medicin för förstoppning och så att de är förknippade med dem. För att göra katrinplommon mer tilltalande för yngre marknaden, har tillverkare förändrat produktnamnet 'katrinplommon' till 'torkade plommon.'

Sammanfattning:

En plommon är en växt av släktet Prunus hårt grop som inte lätt skild från sin kropp medan ett sviskon är också en växt av släktet Prunus, men det är svårt grop kan separeras från köttet lätt.

En plommon är en släkting till körsbär, persikor och mandel medan ett sviskon är en sort eller en typ av plommon.

De flesta sorter av plommon har röda skinn när den är mogen, men katrinplommon har blå eller lila skinn när de är mogna.

Katrinplommon är ovalformad medan andra typer av plommon är antingen hjärtformade eller runda-formad.