Skillnaden mellan Fläskkarré och Pork Tenderloin Fläskkarré vs Fläskfilé

Innan fläsk kan användas för att framställa mat, har stommen av grisen som skall skäras. Det finns många sätt och system i styckas fläskkött och varje skär används för specifika recept. Den mest populära cut är ryggen, som är den vävnad som ligger längs den övre delen av bröstkorgen och löper över hela baksidan av grisen.

En gris kan producera två rygg: den främre delen av lårklumpen, som ligger på den nedre änden av ryggen, och filén, som ligger längs de inre ribborna. Det är den mest anbud skära av griskött, eftersom musklerna används främst för hållning och inte för rörelse.Båda rygg kan hittas längs den centrala ryggraden av grisen. Ryggen består av en stor del av grisen och levererar en mängd olika val skär som rygg och ytterfilé stek, fläskkotletter, fläsk kotletter och fläskfilé. Det är den del där det kött som används för att göra bacon tas.
Fläskkarré och fläskfilé vanligen säljs färdigförpackade i många livsmedelsbutiker. De kan köpas vanligt eller unseasoned och smaksatt eller marinerad. Den fläskkarré stekt skär kan utnyttjas som ett centrum skär stek där karré är fästa, eller som en benfri fläskkarré grillat som är bundet i garn.
Fläsk ryggen är magrare än andra nedskärningar och det är oftast framställs genom stekning, grillning, bakning, gassande, bräsera, eller stekpanna. Det har inte bindväv vilket gör det perfekt för dessa typer av matlagning.
Liksom alla kött, måste fläskkarré och fläskfilé kokas väl att förebygga risken för trikiner och andra mikroorganismer från att förorena den mat du äter. Temperaturen bör vara tillräckligt hög för att döda bakterier, men bara tillräckligt för att hålla köttet från uttorkning. Matlagning på 160 grader Fahrenheit bör vara tillräckligt för att laga det rätt.
Sammanfattning
1. Både fläskkarré och fläskfilé kommer från kött av gris, fläsk ryggen ligger på toppen av bröstkorgen och löper över baksidan av grisen medan fläskfilé ligger längs den centrala ryggraden mot insidan av revbenen.
2. Fläskkarré hänvisar till köttet skära från baksidan av grisen medan fläskfilé avser den ömmaste delen av ryggen.