Skillnaden mellan Aioli och majonnäsAioli vs Majonnäs

Vissa människor hör ofta uppfattningen att för att dina salsas och andra livsmedelsberedningar att smaka bra så måste du lägga till några aioli. Till mångas förvåning, när han ser aioli de skulle tro att det majonnäs. Ändå måste man smaka de två produkterna känna sina distinkta skillnader.

Många kockar har anammat beskrivning av en aioli som en majonnäs preparat som bara fick smaksatt upp. Det 'är därför många blev förvirrad eftersom de alltid ringa smaksatt majonnäs som en aioli, även om det ISN' t. Aioli måste använda en extra krossad vitlök och extra jungfruolja som ska namnges som sådana. När en förbereder aioli, är det faktiskt nästan samma som att majonnäs men du behöver bara byta rapsolja i majonnäs för jungfruolja i aioli. Och naturligtvis måste du lägga till flera klyftor skalad vitlök i mixern.

Tillsatsen av vitlök sägs vara läkemedel och är därför bra för en 'hälsa. En originalrecept från Provence i södra Frankrike, är aioli en gemensam partner till strimlor av bakad potatis, kokt kronärtskocka, färska grönsaker, grillad havsprodukter allra mest färsk fisk och andra maträtt som behöver mer arom.Ändå andra kockar försöker använda äggulor för att binda blandningen mycket snabbare. Om detta är fallet, kommer det att smaka och ser mycket mer som majonnäs. Men för dem som don 't använder äggulor, kommer vissa beredda gamla bröd eller kokt potatis göra susen. Standard aioli har en stark smak som' är därför det är inte en mycket mångsidig maträtt tillägg eftersom det kan övermanna smaken av andra rätter.

Å andra sidan, är majonnäs görs av emulgering av äggulor, tillsats av peppar, oljor, vinäger och salt. Det är lite intetsägande smak och anses ha en lättare konsistens än aioli. Vissa majonnäs recept variationer lägga till flera andra ingredienser som citronsaft, senap och även örter som oregano, rosmarin och paprika (en slags krydda). Dessa kommer att bidra till att höja majonnäs 's smak Slutligen är på fat grunden för majonnäs den neutrala oljan,. Exempel på vilka är raps och Grapeseed vegetabiliska oljor men sällan, en del också använda lätta olivoljor..

1. Aioli omfattar vitlök som sin huvudingrediens medan majonnäs 't använda.
2. Aioli har en stark smak medan vanlig majonnäs har en mild smak.