Skillnaden mellan vit och mörk balsamvinägerVit vs mörk balsamvinäger

Vit och mörk balsamvinäger är italienska vinäger. Själva namnet sig visar att de är två olika märken av ättika '' en är vit och den andra är mörk.

När man talar om vita balsamvinäger, har en söt, subtil smak. Kommer i ren färg, är den vita balsamvinäger serveras med alla ljusa livsmedel. Till skillnad från den mörka balsamvinäger, inte vit balsamvinäger inte missfärga livsmedel. Denna vinäger används huvudsakligen i marinader, i salladsdressingar och ljusa såser.

The Dark Balsamvinäger anses vara den verkliga balsamvinäger. The Dark Balsamvinäger är den vanligaste vinäger. Till skillnad från vit balsamvinäger, har den mörka Balsamvinäger en tradition. Det har varit i bruk sedan medeltiden. Vissa människor inte ens överväga Vit balsamvinäger som balsamvinäger.

Som namnet antyder, kommer den mörka Balsamvinäger i tjocka färger. En annan skillnad som kan noteras mellan vit och mörk Balsamvinäger är att den senare är mer äldre. Det sägs att en del mörka Balsamvinäger har åldrats mer än 100 år. Den vita balsamvinäger åldras under cirka en till 12 år.

Även i priset de två italienska vinäger har mycket skillnad. The Dark Balsamvinäger är prissatt högre än den vita balsamvinäger. Det är år av åldrande som gör mörk balsamvinäger så dyrt. Vid åldrande, är den mörka balsamvinäger lagras i förkolnade fat. Å andra sidan, den vita balsamvinäger

Inte lagras i förkolnade fat.

När man tittar på det friska, är den mörka balsamvinäger friskare än vit balsamvinäger. Det kan också ses att mörk balsamvinäger är en tjockare ättika.Sammanfattning

1. Vit balsamvinäger kommer i ljus färg medan den mörka Balsamvinäger kommer i tjocka färger.

2. The Dark Balsamvinäger anses vara den verkliga balsamvinäger.

3. Till skillnad från vit balsamvinäger, har den mörka Balsamvinäger en tradition. Det har varit i bruk sedan medeltiden. Vissa människor inte ens överväga Vit balsamvinäger som balsamvinäger.

4. Mörk Balsamvinäger är mer åldern.

5. The Dark Balsamvinäger är prissatt högre än den vita balsamvinäger.