Skillnaden mellan vit och röd QuinoaVit? vs röd quinoa

Quinoa är en basföda som kommer från den stora Inka Civilisationen. Den har sitt ursprung i Anderna i Sydamerika och har odlats sedan 3000B.C. Det är ett livsmedel som är mycket hög i protein. Även fröna har befunnits vara mycket rik på kalcium, järn, vitamin A, och en del av B-vitaminer. Quinoa frön kommer också i olika färger. De finns i vitt, lila, rött, orange eller svart. Quinoa används som spannmål för matlagningsändamål, men det är faktiskt kopplad till betor och mangold. Denna mat kallas också 'guldet i Inkas' eller 'mamma säd', eftersom dessa livsmedel är komplett med protein. Moderna kockar upptäckt dessa gyllene frukterna av Inkas, och efter det har hundratals quinoa recept som skapats för att tillfredsställa varje gourmet 's smak.

Quinoa finns i olika färger. Den finns i vitt, rött och svart. Färgen är en av de stora skillnaderna mellan olika typer av quinoa. Men utöver detta, kommer du att finna att en quinoa är mycket mer att föredra av människor än andra på grund av sin mycket stark smak medan den andra gynnas av djur, eftersom det 'är mindre bitter. För att veta mer om Inka delikatess skillnader Läs vidare.

Den vita quinoa kallas vanlig quinoa medan Inca rött är vad de kallar den mörkröda quinoa. Det finns 120 olika typer av quinoa, men den vita quinoa och den röda quinoa är de som odlas mest. Dessa två typer av quinoa är den mest populära av alla. Matlagning quinoa visar en av sina små skillnader. Färgen på quinoa efter kylning beror på vilken quinoa du kokta. När de kokas, vänder vita quinoa ljus guld, och den mörkröda quinoa vänder mellanbrun färg. När vit quinoa kokas, kommer det att se ut som vitt ris, medan den röda kommer att se ut brunt ris. Smaken mellan varje typ av quinoa är lite annorlunda. Den röda och vita quinoa kommer att vara lite mer subtila till dina smaklökar. Den vita en är lättare och, när ätit rå, är mindre bitter än den för den röda. Detta är den exakta anledningen till att djur älskar att livnära sig på den vita över den röda. Den röda quinoa är något jordnära, stark i smaken, och nuttier. Det är därför många konsumenter väljer detta över den vita. Båda typer av quinoa (rött eller vitt) är rika på protein. Det är komplett med alla nio aminosyror. Quinoa är också rikt på mangan, magnesium, vitamin B2, och järn. Det finns faktiskt inga skillnader mellan varandra när det gäller kost.

SAMMANFATTNING:1.

Den huvudsakliga skillnaden är färgen. Den vita kallas vanlig quinoa medan den röda kallas Inka röd quinoa.
2.

När de kokas det finns också en skillnad i färg. Den vita blir något guld medan den röda kommer att bli brun.
3.