Skillnaden mellan Pinot Grigio och Pinot GrisPinot Grigio vs Pinot Gris

Pinot grigio och Pinot gris är viner som är nästan samma typ av vin med två olika namn. De flesta av destillatörerna har för vana att ge olika namn på samma typ av viner som gör det lite förvirrande bland användarna.

Pinot grigio och Pinot gris kommer från samma druvsort. Dessa druvor är vita i färg med en brunaktig rosa eller gråaktig hud. Druvan har sitt ursprung i Frankrike och kommer från den burgundiska Pinot familjen. I Frankrike är vinet framställs från denna typ av druv kallas Pinot gris. Samma vin destilleras i Italien kallas Pinot grigio. Även om detta vin har sitt ursprung i Frankrike, italienarna måste tackade för sitt breda popularitet.

Vid en jämförelse mellan de två viner, är Pinot grigio skarp och ljusarbetsföra med blommor och sten fruktaromer. De är också lite kryddig. Å andra sidan, Pinot Gris viner är rikare och fyllig med en trögflytande konsistens. I jämförelse, Pinot Gris viner har en större lagringspotential och cellaring.

Pinot gris kommer huvudsakligen från Alsace i nordöstra delen av Frankrike på den tyska gränsen. Pinot grigio kommer från Friuli som ligger i nordöstra regionen i Italien, som gränsar Österrike och Slovenien.Vid jämförelse med Pinot grigio, Pinot Gris viner innehåller också högre alkohol. Pinot grigio har också en surare struktur och levereras med en ren yta jämfört med Pinot gris.

Sammanfattning:

1. Pinot Grigio och Pinot gris kommer från samma druvsort. Druvan har sitt ursprung i Frankrike och kommer från den burgundiska Pinot familjen.
2. Det vin som destilleras i Frankrike är känd som Pinot gris, och samma vin destilleras i Italien kallas Pinot grigio.
3. Pinot gris kommer huvudsakligen från Alsace i nordöstra delen av Frankrike på den tyska gränsen. Pinot grigio kommer från Friuli som ligger i nordöstra regionen i Italien, som gränsar Österrike och Slovenien.
4. Pinot Grigio viner är skarpa och lätta arbetsföra med blommor och sten fruktaromer. De är också lite kryddig. Å andra sidan, Pinot Gris viner är rikare och fyllig med en trögflytande konsistens.
5. Vid en jämförelse med Pinot grigio, Pinot Gris viner innehåller också högre alkohol.
6. I jämförelse, Pinot Gris viner har en större lagringspotential och cellaring.