Skillnaden mellan frön och kärnorFrön vs Grains

Ett frö definieras som en embryonal anläggningar som omfattas av en fröskal, som ofta innehåller lite mat. Det bildas från den mogna ovule av växter efter befruktningen. Fröbildning avslutar reproduktionscykel i fröväxter, som börjar med tillväxten av blommor och pollinering. Embryot växer från zygoten medan fröskalet växer från fröämnet svål.

En korn är en liten ätbar frukt, vanligtvis hårt på utsidan, skördas från gräsgrödor. Korn i princip växa i ett kluster på atop den mogna växten och de omfattar vete, havre, ris och korn. Eftersom spannmål är i allmänhet odlas i stor skala, anses de stapelgrödor och de är nummer ett energileverantörer över hela världen.

Tekniskt sett kan vi hänvisa till ett frö som FRÖÄMNE innehållande ett embryo i, medan ett korn är en fusion av fröskalet och frukt. I vissa korn som jordnöt, kan skalet separeras från frukten för att avslöja fröet. Men i andra sädesslag som majs, fröskalet och frukt vävnad kan inte skiljas åt.

Ett frö har typiskt tre grundläggande delar som är embryot, fröskal och frövitan. Uppenbarligen är embryot den viktigaste delen, eftersom det är dess celler som så småningom differentiera och växa in i de olika vävnaderna som utgör anläggningen så småningom. Fröskalet och frövitan helt enkelt ge stöd, även om de är kritiska till embryot 'utveckling.Korn ge mat huvudsakligen från frukten sidan, till exempel, är livsmedel från vete korn härrörande från marken frukt, som är en del av säden. I grödor som hirs, är det faktiskt ett frö som har egenskaper mycket liknar dem av frukten del av kornen, och det är därför det hanteras som ett korn i kulinariska termer.

I frön som ärter (och ärt-liknande frön), delar av deras embryo har mycket mjöliga egenskaper när de torkas jämförbara med de av korn. Dessa kan malas för att få mjöl som kan vara mycket lik den en tas från typiska kärnor med kulinariska termer.

Sammanfattning

1. Ett frö är en FRÖÄMNE innehåller ett embryo medan ett korn är en fusion av fröskalet och frukt.
2. Normalt är frön planteras för att odla växter medan korn skördas för mat.