Skillnaden mellan Glass och YoghurtGlass vs. Yoghurt

Glass och fryst yoghurt är både frysta desserter som människor över hela världen njuta av, och de har många likheter och skillnader. När det gäller en del av sina likheter, de båda finns i en mängd olika smaker och färger, och är skapade med låga temperaturer medan ständigt spottas. De båda äts på liknande sätt '' vanligtvis av koppar eller koner. De är oftast både mjölkbaserade och innehåller fett och socker C även om det finns hälsosammare alternativ med begränsad eller ingen av de ovan nämnda ingredienser. Båda öknar ge näringsmässiga fördelar som protein, kalcium och vitamin B.

Några av deras olikheter börjar med deras datum för införandet. Glass först introducerades i USA under grundandet av landet självt, tillbaka i 1776. Det tog nästan 200 år längre innan fryst yoghurt blev tillgängliga. Medan glass fick ett positivt mottagande på sin introduktion på grund av det faktum att dess ursprung och utveckling dateras tillbaka till forntida civilisation, fryst yoghurt 'första inträde i USA, någonstans i 1970' s, var en sorglig en. Det tog ytterligare 10 år innan tillverkare utvecklat en frusen yoghurt som tilltalade konsumenterna. Tidpunkten var perfekt men som hälso- vurm hade svepte landet, och folk var angelägna om att acceptera detta nyare, lägre fetthalt glass alternativ.

En annan främsta skillnaden mellan desserterna är ett resultat av yoghurt 's tillverkningsprocess. Friska bakterier, även känd som probiotika, är resultatet av jäsningsprocessen när levande kulturer tillsätts mjölken för att skapa yoghurt. Dessa probiotika stärka immunförsvaret genom att slåss mot de 'dåliga' bakterier som kan göra en sjuk. kan samma nyttiga bakterier som finns i yoghurt finns i vissa versioner av fryst yoghurt, men det kommer aldrig att finnas i glass. Leta efter frysta yoghurt med LAC försegla på förpackningen, vilket indikerar närvaron av 'leva ett aktivt kulturer' (probiotika).

Sammanfattningsvis är glass och fryst yoghurt avnjutas av människor över hela världen. Båda har många likheter, men också hålla betydande skillnader:1. Båda kommer i en mängd olika smaker; äts i en kopp eller kon; är typiskt mjölkbaserade, och dela några näringsämnen, som protein, kalcium och vitamin B.

2. Glass var en stor framgång på dess införande i USA vid tiden för America 's självständighet, fryst yoghurt, som infördes 1970, krävs ytterligare 10 år av ändringar innan det var väl accepterat.