Skillnaden mellan vitt och gult CheddarostVit vs gul cheddarost

Ost är en av de mest eftertraktade bakning och livsmedelsingredienser i hela världen. Folk märker det som läcker och gudomlig. Med sina sura, salta och söta smaker kombineras kan ost definitivt ta fram det bästa smakerna för vad skålen det tillagas med.

Cheddarost är en av de många typer av ostar som kan köpas på marknaden eller kan bearbetas hemma. När folk tänker på cheddarost, den bild som dyker in i medvetandet är en bild av en gul eller orange färgade block. Faktum är att när någon tänker på ost, färgen mörkt gul eller orange omedelbart representerar det. Det är därför som när människor går till marknaden för att köpa cheddarost; Den orangefärgade cheddar får säljas oftare än de vita. Även om det 'är inget fel med att välja den orange över de vita cheddars, är detta beteende verkligen ett resultat av en mycket vanlig missuppfattning.

Vita cheddars inte skiljer sig från Orange cheddarost. Smaken är densamma, strukturen är densamma, behandlingen är ungefär densamma, och doften är mycket lika. Vit och orange cheddar ostar är som identiska tvillingar födda av samma mor, bara att de skiljer sig i färg. Ja. Det enda som skiljer den vita cheddar från orange färgen. Här är hur.

Den cheddarost, till skillnad från andra ostar, är tillverkat av ren ko 's mjölk. Mjölken, pastöriserad eller inte, blandas sedan med löpe (en ingrediens som orsakar ost till ISA). Osten går sedan in i steget kallas cheddaring, där höger efter osten värms kommer ostmassan orsakas av löpe knådas med salt. efter att osten skuren i tärningar att dränera vasslen bort och kommer att staplas och vände. det tar cirka 15 månader för en ost att mogna och det sägs att ju längre osten är äldre, desto bättre provsmakning det kommer att bli. Detta är hur vita cheddarost produceras. de mognat i grottor. den vita cheddarost är i grunden den naturliga färgen på cheddarost.

Emellertid eftersom cheddarost framställs av ren ko 's mjölk, ost beslutsfattare' länge sedan upptäckte att mjölk som produceras av kor under sommaren har en gulaktig färg i det på grund av innehållet i färskt gräs som korna äter betakaroten. Men färgen bleknar igen när mjölk produceras under vintertid. Detta beror på att korna äter hö eller torkade blad på den här säsongen så den mjölk som produceras är ren vit. Det är därför osttillverkare kom fram till en lösning att lägga till en mörkgul färgämne i ost för att ge det mer kick. Folket i London föredrar färgade livsmedel, så osttillverkare tillsatt färg till den vita cheddar för att göra det mer marknadsmässiga.Och det är då apelsin cheddarost producerades. Processen att skapa den orange cheddarost är ganska mycket samma sak med den vita cheddarost. Den enda faktor som skiljer den från den vita cheddar är färgämnet läggas till i processen för cheddaring. Detta färgämne kallas annatto (en massa som omger massan av achiote träd). Annatto blandas med de rika ost grädde och förvandlar den orange i processen. I gamla tider var ren annatto direkt blandas in i cheddarost, men i modern tid, är annatto blandas med paprika olja för att producera den önskade färgen som allmänheten redan älskar.

SAMMANFATTNING:

1.

Vit cheddarost och orange cheddarost skiljer inte utom i färg.
2.