Skillnaden mellan bönor och röda bönorKidneybönor vs. Röda bönor
Röda bönor och kidneybönor är en i samma. Det finns mycket förvirring om vad den verkliga skillnaden är mellan dem. I själva verket finns det nodifference mellan de två små bönor.

Phaseolus vulgaris är det vetenskapliga namnet för den gemensamma bönor, och familjen som den röda kidney bönor tillhör. Denna böna är omväxlande kallas röda bönor eller njure bönor, men kidneyböna är vad du hittar används i de flesta recept. Dessa bönor är täckta med en mörkröd, tjock hud och de är formade som den mänskliga organ, njuren. Av denna anledning är de vanligen kallas antingen njure eller röda bönor.

Bönor används ofta i indisk mat, spansk mat, och i köket i Louisiana. I indisk mat de vanligtvis serveras i curry form. I spansk mat de används i chili rätter, som chili con carne. I södra Louisiana matlagning de används i creole. Dessa bönor är också fylld med protein och fiber som tenderar att minska kolesterolnummer. De är också en bra källa till järn och balans för blodsockernivåer hos diabetiker. Bönorna används över hela världen eftersom de odlas året runt, håller sig fräscha längre tid, och är billiga former av protein.

Råa bönor bör inte förtäras eftersom de innehåller ett toxin som kallas fytohemagglutinin. Detta toxin förstörs efter kokning i minst 15 minuter. Om du vill konsumera några råa bönor, med så lite som fem bönor, kommer det framkalla illamående, kräkningar och diarré. Varje år tusentals över hela världen blir sjuka på grund av ett fel att koka bönorna tillräckligt länge eller att de gör misstaget att konsumera råa bönor. Forskarna rekommenderar blötläggning bönorna i vatten i över fem timmar och sedan koka i rent vatten för de 15 minuter som tidigare nämnts. Utbrott av fytohemagglutinin är vanligare i länder i tredje världen och av okänd anledning i Storbritannien också. Trots dessa mindre förgiftningar som är kopplade till bönor, är de fortfarande används i matlagning över hela världen. Den starka smaken av kokta bönor gör det populärt att ge smak och konsistens till disk överallt, men de flesta restauranger vet att de inte kan tjäna dessa bönor råa.Röda bönor och kidneybönor har inga skillnader, i själva verket är bara två olika beskrivande namn som används för samma böna som är röd och njure.
Sammanfattning

1. bönor och röda bönor är i själva verket samma böna, deras namn är bara annorlunda baserat på vem som beskriver dem.
2. kidneyböna är röd i färgen och är formad som en faktisk njure.
3. bönor används i spanska, indiska, och Louisiana köket. De används också i olika rätter över hela världen.