Skillnaden mellan svarta och gröna oliverSvart vs gröna oliver

Oliver har varit känd i århundraden för sina näringsmässiga och medicinska egenskaper. Oliver odlas i överflöd i Central / tropiska Asien, delar av Afrika och Medelhavsländerna.

Det finns knappast någon skillnad mellan svarta och gröna oliver, men en är i sin mognad. Gröna oliver är omogna, medan svarta oliver är mogna. Gröna oliver plockas långt innan de är mogna, medan svarta oliver plockas först när de är mogna.

En annan skillnad är att gröna oliver måste blötläggas i en lut-lösning före saltning. Svarta oliver, å andra sidan, don 't behöver blötläggning. Det sägs också att gröna oliver innehåller mer olja än svarta oliver.

Det finns en liten skillnad i textur, mellan de två. Gröna oliver har en fastare konsistens än svarta oliver. Där gröna oliver är fuktig, svarta oliver är torra. Till skillnad från gröna oliver, svarta oliver har en slät yta.Kockar har olika preferenser när det gäller att använda gröna eller svarta oliver i sina menyer. De flesta kockar använder gröna oliver som en garnering eller för att ge en 'bitter' smak. Mestadels gröna oliver inte kokas eller bakas. Däremot är svarta oliver används i bakade och tillagade rätter och används främst i kött, sallad, pizza och calzones.

Gröna oliver är fyllda med kapris, ansjovis, mandlar och peppar för att lägga till smak och arom. Svarta oliver, dock vanligtvis inte fyllda.

Det är ingen större skillnad mellan gröna oliver och svarta oliver när man jämför deras näringsmässiga aspekter.

Sammanfattning

Gröna oliver är omogna medan svarta oliver är mogna.

Gröna oliver måste blötläggas i en lut-lösning före saltning. Det finns ingen anledning att suga svarta oliver.

Gröna oliver innehåller mer olja än svarta oliver.

Gröna oliver har en fastare struktur jämfört med svarta oliver.

Där gröna oliver är fuktig, svarta oliver är torra.

Till skillnad från gröna oliver, svarta oliver har en slät yta.