Skillnaden mellan pizzasås och tomatsåsPizzasås vs tomatsås

Tomatsås är en typ av sås som är tillverkad av tomater. Tomater är idealiska för såser eftersom de har ett flytande innehåll, och att de inte behöver några förtjockningsmedel för att göra dem i tjocka såser. Bortsett från detta, är köttet av tomater mycket mjuk och de laga lätt.

Tomatsås anses inte vara en krydda. Snarare är den gjord i syfte att blanda det med en maträtt som det blir en del av. Även om det är mycket ofta används för grönsaker och kött, är det också användas som en sås för pastarätter och pizza.
Den framställs genom att först ta bort frön och skinn och hacka tomaterna. Efteråt tomaterna kokas i olivolja och kryddas med salt. För att hålla såsen blir för torr, är vatten, lager eller vin till.

Att lägga till mer smak, vissa kryddor som vitlök och lök sauted i olivolja innan du lägger dem till tomater. Beroende på cook 's preferens, köttfärs och andra kryddor kan också tillsättas inklusive peppar för att göra den spicier.
Användningen av tomatsås i italienska rätter kom från introduktionen av spanjorerna som förde receptet från den nya världen. Dess användning i pasta nämndes först i slutet av 1700-talet, och sedan dess har det blivit mycket populär som en del av pastarätter och pizza.
Tomatsås har många sorter, och de kommer kryddat med olika örter och kryddor. Även om det är mycket populär som en ingrediens i pastarätter, är det också en ingrediens som pizza inte kan vara utan. Denna sås kallas pizzasås.
Pizzasås är en sås som läggs på pizza. Det är oftast tillverkad av en tomat bas med flera kryddor tillsätts. Ibland kan det vara vanligt tomatsås, men mer ofta än inte det görs med andra kryddor och kryddor som basilika, oregano, paprika, vitlök och lök.Vissa till och med grilla tomaterna och krossa dem på pizza medan andra använder vit sås i stället för tomatsås. Detta är för vita pizza som ersätter tomater med mejeriprodukter som grädde eller pesto. Denna typ av pizza måste ost, olivolja och kryddor som ingredienser.

Sammanfattning:

1. Tomatsås är en typ av sås som är gjord av tomater tillsammans med örter och kryddor medan en pizzasås är en sås som man sätter på pizza.
2. Tomatsås har en tomat bas medan pizzasås kan eller inte kan tomat baserade men har grädde eller pesto i stället för tomater.
3. Tomatsås kan läggas till någon typ av maträtt, kött, fågel och grönsaker samt för pastarätter och pizza medan pizzasås används endast för pizza.