Skillnaden mellan fullkorns och fullkornFullkornsvete vs fullkorn

Människor är ofta förvirrade när de talar om hela vete och fullkorn. Det kan vara svårt att skilja mellan fullkorn och fullkornsvete, eftersom de ser mycket lika. Även om man kan stöta på många likheter mellan fullkorn och fullkornsvete, kan man också hitta många skillnader mellan de två.

Fullkorn innehåller hela korn kärnan, som omfattar kli, frövitan och grodden. Det är dock helt vete en raffinerad korn som har förlorat kli och groddar, och endast innehåller frövita.

Hela vete erhålls genom en raffineringsprocess, där en del av de näringsämnen försvinner. Å andra sidan, inte hela korn inte gå igenom processen raffinering, vilket innebär att näringsämnena är intakta.

En av de viktigaste skillnaderna är att fullkorn har en rikare smak än fullkornsvete. En annan skillnad som kan ses, är att helt vete är lättare i textur och fullkorn är tätare i strukturen. Tja, har fullkorn fler näringsämnen, mineraler och fibrer än fullkornsvete.

Både fullkorn och fullkornsvete har många hälsofördelar. Fullkorn anses vara bra för diabetiker personer säden är en bra källa för kolhydrater. Till skillnad från fullkornsvete, är fullkorn absorberas lättare av kroppen 's-systemet.

Tja, är en annan skillnad som kan ses, att helt vete har en längre hållbarhet än fullkorn.

När man jämför fettinnehållet i hela korn med den i fullkornsvete, har den förra en lägre fetthalt. När man överväger deras pris, fullkornsprodukter är något högre priser än fullkornsvete. Dessutom fullkorn innehåller mer olja än fullkornsvete.

Sammanfattning:1. Fullkorn är raffinerade, medan fullkornsvete raffin spannmål.

2. Fullkorn innehåller hela korn kärnan, som omfattar kli, frövitan och grodden. Å andra sidan, innehåller helt vete endast frövitan.

3. Fullkorn har mer näringsämnen, mineraler och fibrer än fullkornsvete.

4. Fullkorn har en rikare smak än fullkornsvete.

5. Hela vete är lättare i textur, medan fullkorn är tätare i strukturen.

6. Till skillnad från fullkornsvete, är fullkorn absorberas lättare av kroppen 's-systemet.