Skillnaden mellan palmolja och palmkärnoljaPalmolja Vs palmkärnolja

Den stora skillnaden mellan handflatan och palmkärnolja är där de extraherats. I fallet med palmolja, är det utvinns ur palm frukt (särskilt den afrikanska Palm). För palmkärnolja, är det heter så eftersom oljan kommer från frön av samma palm nämns.

Tillgången på båda oljorna är mestadels utbredd över Sydostasien och Afrika. Dessa finns även i andra delar av världen men inte i stora mängder. Dessutom grundar sig på en undersökning 2007 har det noterats att palmolja har blivit den mest konsumerade vegetabiliska oljan i världen.

Utvinna palmolja från frukten kräver noggrann insamling och pressning av palm frukt. Resultatet av denna process är en mörkröd olja som är rik på karoten. Detta näringsämne är emellertid utrotas lätt när oljan utsätts för värme särskilt under matlagning. Resultatet är en vätska som är mycket blek till färgen och mycket krämig i textur. De som marknadsför och producerar denna olja antingen använda huvudolje eller dess delkomponenter (utvinns genom ytterligare destillering av oljan) för kommersiella ändamål på grund av sina många viktiga användningsområden.I fallet med palmkärnolja, är fröna rostas, knäckt sedan jordad men det finns redan många fler moderna processer på hur effektivt att utvinna oljan från palmfrön.

När det gäller fetthalt sägs det att palmolja har 50% av fettet är mättat fett. Detta är betydligt mindre jämfört med palmkärnolja 's 80%. Den senare är också låg på essentiella fettsyror. Vid rumstemperatur visas fettet i dessa oljor (särskilt för palmkärn) till nästan vara fylld.

Båda oljor är mycket populära i matlagning eftersom det mättade fettet hindrar den från att bryta ner lätt även i hög värme. På andra sidan av myntet, gör samma mättat fett båda oljorna inte så hälsosamt, eftersom de har en betydande negativ effekt på kroppen systemet alldeles särskilt när det tas i stora mängder.
Bortsett från matlagning, palm- och palmkärnolja är mångsidig i den meningen att de även kan användas i andra industriella funktioner såsom i sfären av kosmetika. Mjukgörande och tvålar att använda dessa oljor som billigare alternativ för andra naturliga oljor.
1. Palmolja kommer från palm frukt medan palmkärnolja utvinns ur frön (kärnor) av palm frukt.
2. Palmolja anses vara en hälsosammare typ av olja jämfört med palmkärnolja,
3. I allmänhet är palmkärnolja mycket billigare än ren palmolja.