Skillnaden mellan Ale och StoutAle vs Stout

Det finns olika sorter av öl. Bland de olika typer av öl, Ale och Stout är mest populära. Ale, som ofta beskrivs som robust, fruktig och rejäl, görs uppifrån jäsande jäst. Tout, som är rikt smaksatt, mörk och tung, är tillverkad av blekt malt, karamellmalt och mältat korn.

Ale är i grunden gjord av mältat korn genom varm jäsning med hjälp av jäst. Ales normalt bryggt vid temperaturer mellan 15 till 25 grader. Som det ferements stiger jästen på toppen, vilket ger Ale en söt smak och smak. Ale innehåller också humle som ger det ett naturläkemedel smak.

Till skillnad från Ale, är Stout en mörkare öl. Stout är också stark jämfört med Ale. Alkoholhalten i Stout är högre än i Ale. Dessutom Stouts kommer även i mörka färger, mycket mörkare än Ales. Vid jämförelse med Stouts, är Ales mognat bara för en kort tid.

Ordet Stout hittades först i Egerton manuskript, ett dokument som går tillbaka till 1677. Ordet Stout användes för stark eller stout öl. Ale är en infödd engelsk ord och har hämtats från Old English alu eller ealu.

Både Ale och Stout kommer i många varianter. Stout är smaksatt med mörk frukt, choklad eller kaffe. Några av de Stout sorter inkluderar Baltic porter, torr stout, imperial stout, havregryn stout, ostron stout, choklad stout och kaffe stout. Ale kommer i varianter som Brown ale, pale ale, Scotch ale, Mild ale, Burton ale, Old ale och belgiska ale.

Sammanfattning

1. Ale, som ofta beskrivs som robust, fruktig och rejäl, görs uppifrån jäsande jäst. Tout, som är rikt smaksatt, mörk och tung, är tillverkad av blekt malt, karamellmalt och mältat korn.2. Till skillnad från Ale, är Stout en mörkare öl.

3. Stouts är också stark jämfört med Ale.

4. Alkoholhalten i Stout är högre än i Ale.

5. Stouts komma i mörka färger, mycket mörkare än Ales. Vid jämförelse med Stouts, är Ales mognat bara för en kort tid.

6. Stout används normalt för starka eller stout öl. Ordet Stout hittades först i Egerton manuskript, ett dokument som går tillbaka till 1677. Ale är en infödd engelsk ord och har hämtats från Old English alu eller ealu.