Skillnaden mellan Aperol och CampariAperol vs Campari
 
Aperol och Campari är kända som bitter och är allmänt föredragna. De tillhör samma familj av italienska bitter. Även italienska ursprung, är Aperol och Campari nu används över hela världen. Trots att de har samma koppling, både Aperol och Campari har många skillnader.

Aperol är också känd som den yngre brodern till Campari. Kommer i en ljus orange färg har Aperol gjorts av många ingredienser, såsom; lakrits, fänkål, anis, populära knoppar, bitter klöver, malört, valeriana, gentiana, pomerans, andcinchiona och rabarber. Det var ursprungligen tillverkad av Barbieri företaget. Det var i 1919 efter första världskriget som Aperol blev känd. Nu Aperol ägs av Campari företaget.En rubinröd drink, de ingredienser som används i Campari fortfarande en hemlighet. Det sägs att bestå av pomerans och örter, som ger en annan smak. Det sägs att den karakteristiska röda färgen hade kommit från Koschenill färgämne som härrör från en Dactylopius coccus insekt. Men nu bara en artificiella färgämnen används. Caspare Davide Campari först gjorde denna dryck 1861 i Milano.

När man talar om de två drinkar, kan två lukta och smaka lika men Aperol har en högre sockerhalt än Campari. I alkohol närvaro, innehåller Aperol endast hälften av Campari. Aperol innehåller endast 11 procent alkohol.
De två kan också differentieras i sin färg. Campari är något mörkare än Aperol. Campari har också en stark smak i jämförelse med Aperol.
Sammanfattning

Aperol är också känd som den yngre brodern till Campari.

Aperol har en högre sockerhalt än Campari.

I alkohol närvaro, innehåller Aperol endast hälften av Campari. Aperol innehåller endast 11 procent alkohol.

Campari är något mörkare än Aperol.

Campari har en stark smak i jämförelse med Aperol.

De ingredienser som används i Campari fortfarande en hemlighet. Det sägs att bestå av pomerans och örter, som ger en annan smak.

Aperol har gjorts från många ingredienser, såsom; lakrits, fänkål, anis, populära knoppar, bitter klöver, malört, valeriana, gentiana, pomerans, andcinchiona och rabarber.

Aperol ursprungligen tillverkades av Barbieri företaget. Det var i 1919 efter andra världskriget som Aperol blev känd. Nu Aperol ägs av Campari företaget.