Skillnaden mellan vitt te och grönt teVitt te vs grönt te

De flesta människor är omedvetna om att vitt te och grönt te produceras från samma buske. Teplantan kallas Camellia sinensis och kan hittas odlas över stora delar av Asien. Kärn skillnaden mellan de två te oftast noteras genom sin skördetid.

Vita tebladen plockas från te växter på ett mycket tidigare tid i förhållande till sin mognad. ? De små omogna knoppar skördas under våren och kan endast skördas en gång om året. Namnet på vitt te kommer från de små vita hårstrån som täcker de små te knoppar. Grönt te skördas från de övre bladen och kan framställas under större delen av året. Efter tebladen skördas, båda typerna av te kräver en begränsad mängd bearbetning. Gröna teblad genomgår en partiell jäsning fas innan de är redo att använda. De tidiga vitt te knoppar kräver ingen jäsning what so ever.

På grund av en plötslig intresse från västvärlden; grönt te har blivit en oerhört populär dryck. Senaste medicinsk forskning har visat att höga halter av antioxidanter som finns i grönt te är särskilt bra för vår hälsa. Vi njuter nu konsumerar grönt te som en del av vår hälsomedvetna diet. Många föredrar den ljusare smak av vitt te. Grönt te kan ha en liten jordnära underton i sin smak; där som vitt te har en renare smak som är mycket sötare på pallen.Grönt och vitt te ger höga halter av antioxidanter, medicinsk forskning har visat att vitt te ger våra kroppar med tre gånger den nivå som tillhandahålls från en kopp grönt te. De högre nivåerna är anslutna till den tidigare skördetid. Tidiga knoppar bevara alla sina näringsämnen; när de plockas tidigt näringsämnen kvar i knopparna och därefter frigörs när vi ingjuta dem med vatten.

En ytterligare skillnad mellan Vitt och grönt te kretsar oundvikligen runt dess ekonomiska värde. På grund av sin begränsade skördetid och krävande handen plockning, kommer vitt te på en högre marknadspriset. Den goda nyheten är att du behöver bara en liten mängd te knoppar för att producera en stor mängd te.

Sammanfattning

Grönt te och vitt te produceras från samma buske.

Vitt te knoppar skördas på våren och kan endast skördas under en begränsad period.

Båda teblad innehåller höga halter av antioxidanter

Vitt te har visat sig innehålla tre gånger nivån av näringsämnen än av grönt te.