Skillnaden mellan frön och bönorFrön vs Beans

Folk blandar ofta olika baljväxter som en och samma. Sanningen är, eftersom de enskilda medlemmarna i baljväxter familjen är nära besläktade, det finns också vissa skillnader som är svåra att notera i början. Två grönsaker ofta förväxlas med varandra är de frön och bönor.

Enkelt uttryckt, kan bönor betraktas som frön men inte alla frön är bönor. Således, bönor är mer specifika eftersom de är bara en subtyp av frön. Termen frö har en mer allmän innebörd eftersom det kan beteckna något som kan sås som i fallet med potatis, majs och solrosfrön. Det är grundläggande att cykeln av livet i de flesta växt former eller växtsorter.

Bönor kännetecknas såsom varande en baljväxt som har en mycket solid stem. Några av de vanligaste specifika exempel på bönor är haricot, smör, marin, njure och röda bönor. När det gäller de olika subtyper av bönor, det finns faktiskt en uppsjö av bönor kända sorter. Den vicia (faba), pisum (pea), lins (linser), lablab (hyacint), glycin (sojabönor), och erythrina (korall böna) är bland de mest konsumerade och mest populära bönor hittills.

Gemensamt engelska användning, bönor är inte riktigt specifikt används för att bara beskriva de rena bönor. Andra växter som inte är nära kopplade till samma baljväxter familjen fortfarande klassas som bönor såsom hjul, kaffe, vanilj och kakaobönor. Detta beror på att bönor har accepterats som ett ord för att beteckna dem som bara liknar utseendet eller har egenskaperna hos de sanna bönor (deras frön och skida), men ytligt.

Bönor är näringsrika livsmedel eftersom de är rika på fibrer (blodkolesterolsänkande livsmedel komponent). De har också folat och järn. A 3. 5 uns bönor servering kommer att ge dig cirka 80 kcal. Samma belopp ger även konsumenten 10,5 g kolhydrater, 0,5 g fett och 9,6 g protein.Det är också viktigt att notera att inte alla bönor är ätliga, åtminstone om okokt. Det beror på att vissa bönor varianter som de bönor innehåller gifter som endast kan förstöras genom kokning. Att äta så måste man ta bönorna koka eller koka dem måttligt under minst 10 minuter.

Även om både frön och bönor är en del av baljväxter grupp, de två grönsaker skiljer sig fortfarande på grund av följande orsaker:

1. En böna är en mer specifik term jämfört med den bredare och mer allmänna uttrycket '' frö.