Skillnaden mellan Mandelmassa och marsipanMandelmassa vs marsipan

Mandelmassa och marsipan är konfekt används för att dekorera bakverk och kakor. Både mandelmassa och marsipan innehåller samma ingredienser. Men de har många skillnader mellan dem.

Både mandelmassa och marsipan innehåller mandel men marsipan har mer sockerhalt.

Mandelmassa är en blandning av finmalen mandel, vatten och socker. Det är kokta tills det blir en jämn konsistens. För mer smak, mandel extrakt, orange vatten och rosenvatten tillsätts till det.

Marsipan kan kallas som en mandelmassa men mandelmassa kan inte märkas som marsipan. Framställningen av marsipan är nästan densamma som den för den Almond pasta.

Vid jämförelse med mandelmassa, är Marzipan mer följsamma. Till skillnad från mandelmassa, är marsipan lättare att rulla. Marsipan används mer för dekorering och gjutning. Som Marsipan är mer flexibel, är de ofta används för att göra små figurer som elefanter och blommor.

En av de stora skillnader som kan ses mellan mandelmassa och marsipan är i mängden mandel som används. Mandelmassa innehåller mer mandel jämfört med marsipan. I mandelmassa, 50 procent är mandel och 50 procent är socker. I marsipan, är sjuttio procent socker och 30 procent är mandlar.

När man jämför smaken, har mandelmassa en rik smak. Detta är på grund av förekomsten av fler mandel.

Mandelmassa används främst för att fylla i tårtor och pajer. Å andra sidan marsipan används mer för att dekorera tårtor. Dessa är också ätas som godis.Sammanfattning

1. Mandelmassa är en blandning av finmalen mandel, vatten och socker. Det är kokta tills det blir en jämn konsistens. För mer smak, mandel extrakt, orange vatten och rosenvatten tillsätts till det.

2. marsipan kan kallas som en mandelmassa och dess framställning är nästan densamma som den hos pastan.

3. Jämfört med mandelmassa, är Marzipan mer följsamma.

4. Till skillnad från mandelmassa, är marsipan lättare att rulla.

5. marsipan används mer för dekorering och gjutning. De är också mer flexibel.

6. I mandelmassa, 50 procent är mandel och 50 procent är socker. I marsipan, är sjuttio procent socker och 30 procent är mandlar.