Skillnaden mellan vanlig och Diet Coke Regelbunden vs Diet Coke

Våra kroppar behöver vatten för att fungera mer effektivt. Det rekommenderas att vi dricker minst 8 glas vatten varje dag men vi kan också ha andra drycker alltför. Fruktjuice och andra vätskor som läsk och andra kolsyrade drycker ger en välkommen variation vad vi dricker.

Den kolsyrade dryckesindustrin är en av de största inkomstbringande företag i världen i dag. Människor konsumerar enorma mängder av kolsyrade läskedrycker för att släcka sin törst. Det finns många märken av läskedrycker på marknaden och Coca-Cola är en av dem.

Coca-Cola är det ledande varumärket av kolsyrade läskedrycker som säljs i restauranger, butiker och varuautomater över hela världen. Det är mest populärt kallas Coke, en uppfriskande dryck gjord av ett koncentrat i kombination med filtrerat vatten och sötningsmedel.

Den ursprungliga smak av koks är den vanliga koks men med tiden har företaget utvecklat andra smaksatta drycker som Sprite och Royal. Idag kommer Coke i flera smaker, Coca-Cola Cherry, Vanilla Coke, koffeinfria Coca-Cola och Diet Coke, bland annat.

Regelbunden och dietcola har samma ingredienser med undantag för den typ av sötningsmedel som används i deras framställning. Denna skillnad uppstod till följd av efterfrågan på en läsk som är mindre gödning och som kan konsumeras av människor med diabetes.

Regelbunden Koks är sötad med socker tillverkad av hög majssirap som är hög i kalorier och kan spika insulin. Dietcola å andra sidan är sötad med konstgjorda sötningsmedel, såsom aspartam, ett syntetiskt sötningsmedel som har mindre kalorier.Vi växte upp med regelbunden Coke, i själva verket är det förmodligen första läsk vi har ätit och dess smak är mycket tydlig och tillfredsställande. Men sedan, en burk Regular Coke innehåller cirka 138 kalorier så konsumerar det skulle lägga till upp till din vikt. Det smakar sötare också på grund av sockerhalten.

Första gången du smaka Diet Coke du kommer att finna det lite intetsägande eftersom det saknar några av ingredienserna i den ursprungliga blandningen. Det föredras av dem som tittar på deras sockerintag och deras vikt men eftersom det har mindre kalorier och inget socker.

Det finns farhågor om att de syntetiska sötningsmedel som används i Diet Coke är inte säker och kan i själva verket orsaka några allvarliga sjukdomar. Dessa kemikalier sägs vara skadliga för människor, men dessa frågor är fortfarande föremål för fler vetenskapliga och medicinska studier.

Sammanfattning

1. Regelbunden Koks är sötad med hög majssirap medan Diet Coke är sötad med konstgjorda sötningsmedel.
2. Regelbundna Coke innehåller fler kalorier, medan dietcola innehåller mindre.
3. Regelbunden Coke har en starkare smak medan Diet Coke är intetsägande.
4. Regelbunden Coke är söt på grund av dess innehåll fruktos medan Diet Coke är mindre söt eftersom det har inget socker.