Skillnaden mellan hampa och cannabisHampa vs Cannabis

Cannabis är släktet av en blommande växt hemma i centrala och södra Asien som har tre arter: Cannabis Ruderalis, Cannabis sativa, och Cannabis indica. Plantorna odlas för deras fiber och frön och används som läkemedel och droger.

Industrihampa kommer från Cannabis Ruderalis L sort och bara har 1. 5% tetrahydrocannabinol eller THC, det ämne som kan göra en person hög. Den har en hög nivå av cannabidiol (CBD) innehåll, som reducerar de psykedeliska effekterna av THC.

Hampfiber är stark och mycket slitstarkt vilket ger ett mycket viktig råvara för industriprodukter. Det används i produktionen av papper, textil, plast, byggmaterial, och andra hushållsprodukter. Dess frön är en bra källa till protein, aminosyror och fettsyror.

Hampafrön kan ätas eller kokta som gröt, görs till mjöl och användas för att baka kakor och bullar, eller förvandlas till hampfrö olja och läggas till som ingredienser i såser, smör och andra kryddor. Det kan även behandlas för framställning av etanol för bränsle.
Cannabis, även känd som marijuana kommer från Cannabis sativa eller indica sort och har en mycket hög nivå av tetrahydrocannabinol. Den innehåller upp till 20% av det verksamma ämnet, vilket gör den lämplig för medicinska och rekreationsändamål.Använda cannabis för fritidsändamål är olagligt i de flesta delar av världen med undantag för ett fåtal som legaliserade det som Nederländerna, Tyskland, Spanien, och Österrike. Det är en effektiv behandling för kräkningar och illamående, stimulerar aptiten i AIDS och cancerpatienter, behandling av glaukom och gastrointestinala problem.

Marijuana eller cannabis är vanligtvis odlas i varma, fuktiga och fuktiga områden där de kan generera de mest kvalitet frön och blommor skillnad hampa som kan odlas överallt. Dessutom behöver Cannabis gott om utrymme, eftersom dess grenar får fan ut som skiljer sig från hampa som måste odlas upp.
Båda anläggningarna behöver tillstånd för att växa, men. Och även om det inte är olagligt att odla hampa, krävs fortfarande ett särskilt tillstånd från DEA av odlare. Det krävs att området måste ha staket och vakter för att hålla folk borta.

Sammanfattning:

1. Hampa kommer från Cannabis Ruderalis L av växt släktet Cannabis medan marijuana kommer från Cannabis sativa eller indica sorter av samma växtsläkte.
2. hampväxten stammar och grenar är starka och hållbara medan Cannabis 'eller marijuana' s är mjuka.
3. Det är inte olagligt att odla hampa, men som cannabis eller marijuana, krävs det ett tillstånd att plantera, och det finns flera begränsningar.
4. Medan hampfrö kan behandlas som livsmedel som mala det till mjöl att göra bakverk och konsumera det som gröt, är Cannabis frön vanligtvis rökt.
5. Hampa behöver bara ett litet område att odla eftersom det växer upp medan cannabis eller marijuana behöver ett större område eftersom dess blad måste odlas ut.