Skillnaden mellan portvin och sherryPort vs Sherry

Skillnaden mellan portvin och sherry har mycket att göra med deras ursprung. Enkelt uttryckt, kan man säga att deras ursprung skapa alla skillnader. De södra delarna av Spanien producerade sherry, medan port infördes från Portugal.

Andra länder gör nu en portvin, men vinkännare överväga en verklig port göras i Portugal. Annars är det bara en rik, starkvin. Port kan framställas från så många som åttio typer av druvor, men i slutändan, det finns bara fem som verkligen anses vara hjärtat av hamnen.

Sherry endast anses vara sherry om det kommer från regionalt valda områden i Spanien, även om det finns en California sherry. Det finns bara tre sorters godkända druvor för den traditionella tillverkningen av sherry.

Under jäsning, är portvin inte tillåtet att slutföra sin övergång till alkohol. Det är därför det är en sötare smak vin, eftersom det finns vissa sockerarter som inte har flyttats. Sherry tas hela vägen genom jäsningsprocessen.

Sherry har en mycket unik process genom vilken det åldras. Känd som Solera systemet, som är en mycket komplicerad och känslig skiktsystem som extraherar vinet från de äldsta skikten, skapar en mycket unik och stark, men härlig arom och smak.

Medan var och en är en befäst vin, det finns en skillnad i smak som är ganska urskiljbar. Port tenderar att vara sötare, och i själva verket kan blandas för att vara en söt, nästan sirapsliknande vin. Sherry är djärvare, och 't behålla samma bitter att drinkers hamn tenderar att föredra.

De flesta portviner säljs runt om i världen som icke-årgångsviner. Detta betyder inte att de saknar i smak, eller har inte gått igenom styrd process. Vintage portar är avsedda endast för de särskilda skörde år som har gett någon sorts fantastiskt exceptionella skörden. Detta bevarar integriteten av vintage portvin.

Sammanfattning:

1. Sherry kommer från de södra delarna av Spanien.2. Port kommer bara från Portugal.

3. Port gjorda av något av åttio druvsorter.

4. Sherry är tillverkad av endast tre druvsorter.

5. Port jäsning avbryts för att behålla socker och sötma.

6. Sherry fortsätter jäsningsprocessen till slutet.

7. åldrandeprocessen för Sherry är mycket specifik och komplex.

8. Port är en sötare vin.