Skillnaden mellan grädde och smörGrädde Vs Smör

Det finns en hel del sorter av grädde i den utsträckning det finns också många typer av smör. De många grädde typer är följande: double, sp mig fraiche, bord, halv-och halv, gräddfil, och clotted cream bland många andra?. Omvänt är populära typer av smör vispad, klar osaltat, saltat smör, etc. Notera, alla dessa variationer i grädde och smör typer är på grund av skillnaden i varje typ 's fetthalt.

Men som en start, både grädde och smör betraktas som mejeriprodukter. Detta innebär att de två är utnyttjas från ett råmaterial i form av en vanlig ko 's mjölk.

Traditionellt är grädde beredd hand skimming. Men nuförtiden, spelar centrifugalkraften en viktig roll i kommersiell skimming som producerar krämer mycket snabbare och mer effektivt. Tvärtom spottar kräm slutar som smör. Detta leder till en annan skillnad mellan de två som är deras konsistens eller skillnad i formen. Krämer är typiskt mer flytande liknande i konsistens än smör. Det senare är ett halvfast typ av grädde. Detta beror på att den är sammansatt av flera mjölkfettmolekyler som ursprungligen är närvarande i grädden.

På grund av denna skillnad i konsistens, både mejeriprodukter har olika kulinariska använder också. I detta avseende är grädde ingår i många soppa eller sås förberedelser för att göra det rikare och för att det att lägga till lite smak till de redan smaklivsmedelsberedningar. Ja, kräm bär endast en mild bit av smak som 'är därför det är ett idealiskt tillägg till sweetest typer av rätter. Den kan också användas för salladsdressingar som i fallet med vispad krämer, liksom, som är tillämpligt till toppen desserter som glass. för kaffeälskare, vissa krämer med varierande fetthalt är antingen blandade eller bokstavligen ovanpå en kaffe förberedelse för att bilda en annan känsla av blandningen till det bittra kaffesmak.När det gäller smörfetthalt, har grädde också en större andel av smör totalt. Men när man talar om fett (mjölkfett), är grädde onekligen mindre fett än smör. De flesta typer av smör har ungefär 4/5 fetthalt (80%) i motsats till fetthalten i grädde 30-35% (knappt hälften eller 50% mer eller mindre).

Allt som allt,

1. Cream är mer vätskeliknande medan smör är halvfast.
2. Cream har mer smörfett än smör.