Skillnaden mellan Pie och TartPie vs Tart

Bland alla kända bakverk i världen, varav två är lätt förväxlas med varandra: cirkeln och tårta. De kan se ut som båda har fyllningar och skorpor, men de faktiskt skiljer sig en hel del aspekter.

När det gäller formen, pajer är runda bakverk med sluttande kanter. Dimensionerna är oftast 9 inches bred och 1. 5-2 inches tjock. Kanten av kakan kan utformas som rent platt eller lätt räfflade. Kokkärl används för att göra detta bakverk är normalt tillverkade av Pyrex glas, keramik, och till och med ren metall. Inledningsvis är det i huvudet på konditor för att säkerställa att pajskalet är tillräckligt stor för att det ska täcka hela pannan från sin bas gentemot sina lipped kanter. Efter fyllningen har alla varit placerad inuti, är skorpan skärs sedan i ett cirkulärt sätt runt dess läpp och pressas sedan mot kanten.

Tårtor skiljer sig estetiskt eftersom de kan ta nästan vilken form som helst. De flesta är runda eller avlånga medan andra tenderar att vara fyrkantig. Tårta kan vara så kort som 4 inches eller så länge som en fot (beroende på dess form naturligtvis). När det gäller de bakformar används för att göra tårtor, är det något grundare i stället för traditionella cirkel kokkärl. Det är bara cirka 0,75 inches till 2 inches djupt. De flesta konditorer använder skålar med raka sidor och löstagbara bottnar att baka tårtor.

När det gäller deras skorpor är pajskorpa ordnade en lite annorlunda. Pajer har sin skorpa som täcker sidor, botten, och även en helt täckt topp även öppna toppar är numera mycket vanligt. Tvärtom, tårta 'skorpan täcker sällan toppen av konditorivaror. När det gäller struktur, pajskal är gulaktigt, ljus och skarp medan tårta jordskorpan är fast och smulig ibland ännu tjockare än pajskal.Slutligen pajer och tårtor skiljer sig när det gäller att betjäna presentation. På grund av den geniala konstruktion av skarp Pan har en löstagbar botten, kan tårta vara rent in på servering plattan. Pie kastruller serveras vanligtvis använder samma paj kastruller som används vid bakning dem.

Sammanfattning:

1. Pajer är vanligtvis runda medan tårtor har mer frihet former (avlånga, ovala, kvadrat, och även en del oregelbundet formade).
2. Pajer bakas med hjälp av keramik, Pyrex, eller skålar medan tårtor använder ofta skålar.
3. paj skal kan täcka toppen av kakan medan syrliga skorpor sällan täcka toppen av konditorivaror.
4. Pie skorpor är flakier, lättare och skarpare medan tårta skorpor är fastare och crumblier.