Skillnaden mellan korv och korvKorv vs Hot Dog

Varm korv och korv används ofta i utbyte mot varandra. De två livsmedelsprodukter ofta placerade sida vid sida i återförsäljare butiker och har likheter i utseende, förpackning, och som betjänar den är ofta svårt att skilja mellan de två.

Varmkorv, till exempel, är korrekt stavat som separat och som två ord. 'Hot dog' är den amerikanska termen för 'tysk korv,' ofta tillskrivs den tyska Knack och wiener. Termen kan användas för livsmedel själva produkten eller mellanmål som innehåller produkten i en skivad bulle smaksatt med olika val av kryddor och tillsatta ingredienser.

Historien om varmkorv som ett livsmedel hopkok ofta ifrågasatts, eftersom många människor håller påståenden om uppfinna nämnda mat. 'Hot dog' har använts som ett namn sedan 1884.

Å andra sidan, är 'korv' en allmän term för alla livsmedel objekt som består av köttfärs, fett, olika kryddor och örter som är fyllda i ett hölje. Konserveringsmedel kan också tillsättas. I själva verket är ursprunget till ordet 'korv' etymologically kopplade till salt, en typ av traditionell konserveringsmedel.

Den amerikanska varmkorv tillhör denna allmänna term liksom de tyska frankfurters, wieners, och andra utmärkande typ av korv från hela världen. Nästan varje land eller varje stad (där korv betraktas som en basföda) har sin egen variant eller recept korv som är unik från varandra.

Korv delar också likheten mellan ingredienser och beredning. Båda använder syntetiska och naturliga höljen för att hålla köttet tillsammans. Det finns en tydlig skillnad mellan en korv och en varmkorv i termer av koncentration och mängd olika ingredienser, men samma är också den skillnaden från en typ av korv från en annan. Som ett livsmedel, korv och korv samma mångsidighet i ingredienser och smaker som härrör från olika örter och kryddor som används.Jämfört med varmkorv, korv har en lång historia. Korvtillverkning har varit en praxis i den antika världen som en form av effektiv slakt av kött. Den är inspelad i Homer 's' Odyssey ', som skrevs på 850 f Kr och nämns i andra gamla verk. Sedan dess har korv och korv fattandet varit en stapelvara i kök runt om i världen.

En annan huvudsakliga skillnaden mellan korv och korv är texturen. Korv har ofta en jämn, homogen blandning som ofta liknar en mosad pasta. Korv innehåller världsdelen bitar av kött som fortfarande urskiljbara. Korv är ofta äts som fritid foodsCsomething att knapra på under ett mellanmål, medan du tittar på något, eller någon liknande verksamhet. Det kombineras ofta med kryddor som ketchup, senap, majonnäs och andra pålägg såsom lök, pickle relish, tomat, ost, chilipeppar, och andra små mängder mat.

Korvar, under tiden, är en mångsidig ingrediens som kan ätas antingen som en fritids mellanmål eller som en ingrediens i en huvudrätt. Korv faller i många klassificeringar och kan också variera beroende på land. En tydlig klassificering är hur korven är beredd. Det kan kategoriseras som kokt, kokt rökt, färsk, frisk rökt, torr, rå, botas, eller bulk.

Sammanfattning:

1. Korv är en omfattande term för alla bearbetade kött med fett, kryddor och konserveringsmedel som är innesluten i ett djur 's tarmarna eller kommersiell omslag Många typer av korvar görs och tillgängliga på många marknader,. En av dem är den populära amerikanska varmkorv.
2. varmkorv är inte en ursprunglig korv utan endast en amerikansk antagande av tyska korvar, wiener och wieners.
3. Texturen av en varmkorv är slät och pastaliknande medan korv har en mer sammansatt blandning av världsdelen bitar av kött.