Skillnaden mellan Idaho och Russet potatisIdaho vs Russet Potatoes

Idaho potatis är potatis odlas i delstaten Idaho i Förenta Staterna, och 'Russet' är en av de många sorter av Idaho potatis eller Idaho odlade potatis odlas i Idaho och andra stater i USA liksom.

Idaho Potato
Potatisen odlas i den amerikanska delstaten Idaho kallas Idaho potatis. 'Idaho potatis' och 'Grown i Idaho' tätningar är certifieringar som har federalt registrerade. Dessa tätningar eller märken tillhör IPC, Idaho Potato kommissionen. Det finns mer än 30 olika sorters potatis odlas i Idaho State, men det finns ingen sort som kallas 'Idaho potatis.' De olika potatissorter som odlas i Idaho är; Russet Burbank, Yukon Gold, finger, röd, etc. Den överlägset mest populära sorten av Idaho potatis är Russet Burbank.

Idahopotatis är välkända över hela världen. Vad skiljer dem från potatis som odlats i andra stater är klimatet, den vulkaniska jorden, och bevattning som hjälper till att skilja smaken av Idaho potatis.
Förvirringen mellan Idaho potatis och Russet är utbrett. Människor allmänt använda termen 'Russet potatis' för 'Idaho potatis' som bestreds av Southern District of New York, och domaren bekräftade att dessa två villkor inte kunde användas omväxlande. En Russet potatis är inte en Idaho potatis. En Russet potatis är en av de sorter av Idaho odlade potatis.

Russet Potato
Russetpotatis odlas i många stater i USA, men den mest kända Russet odlas i Idaho. Det är den vanligaste typen av potatis i USA De kallas också Russet Burbank eller Burbank potatis. Russet utvecklades av Luther Burbank i 1870-talet, i Lunenburg, Massachusetts av en slump. Den härrör från en sort som kallas Early Rose.
En Russet potatis är ovalt och har en nätliknande, rödbrun-färgad eller brun hud. Dessa är höga i vitamin B6, vitamin C, och kolhydrater eller stärkelse. Sockerhalten är hög, och 3-4 g. av kostfiber är närvarande. Russets har 120-135 kalorier per medelstor potatis och är låg natriumhalt, kolesterol och mättade fetter.De används främst för bakning och stekning eller mosa. De kan också användas för kokning och i soppor. Russets är specifikt inte används för framställning av potatischips. Huden på Russet anses fördelaktigt för hälsan, bör därför ingå medan matlagning.
De bör förvaras i kyla, mörker, och torra platser, och temperaturen bör hållas vid 45-50 grader Fahrenheit. De är ganska överkomligt och billigt, läckra. De är de mest populära och välkända potatis i USA.

Sammanfattning: