Skillnaden mellan enchilada och Burritos Enchiladas vs Burritos

Enchiladas och burritos är mexikanska livsmedel. I utseende, både enchilada och burritos
ser likadana, men de skiljer sig i innehåll, smak och arom.

En av de viktigaste skillnaderna mellan enchilada och burritos är i den typ av tortilla används. Medan majs används för att göra enchiladas är vetemjöl används för att göra burritos.

Säden är fylld med nötkött, ost, kyckling, och andra saker som går in i skapandet av enchilada. I detta mexikansk mat, är sås också användas. Generellt röd sås används för nötkött, och grädde eller grön sås för ost eller kyckling. Säden är antingen rullas eller staplas och sedan bakas. Kött, potatis, kyckling, bönor, ost, fisk och skaldjur, och grönsaker används normalt för att fylla enchiladas.

I burritos är vetemjölet vanligen viks eller lindas runt en fyllning. Tortilla allmänhet kokt eller lätt grillad så att det blir mjuk och är mer följsamma. De fyllningar kan skilja sig från region till region. I den mexikanska stil, refried beans, är kött, eller mexikanska ris används för utfyllnad. Men i USA, mexikanska ris, sallad, bönor, kött, salsa, gräddfil, avokado, och ost är de ingredienser som används som fyllmedel.

När man jämför storleken, burritos är betydligt större än enchilada. Vissa burritos är mycket små ca 2. 5 inches i diameter, och några andra är enorma med 4 till 5 inches i diameter. Tvärtom enchilada är tunnare, omkring 1. 5 inches i diameter.Med enchiladas, de är skiktade med toppings efter fyllningen och är dränkta i sås. Med burritos, är fyll fyllda och sedan viks.

Till skillnad från enchiladas, är burritos äts utan redskap. Å andra sidan, är gafflar och knivar som behövs för att äta enchilada.

Sammanfattning:

1. Medan majs används för att göra enchiladas är vetemjöl används för att göra burritos.
2. majs är fylld med nötkött, ost, kyckling och andra saker som går in i skapandet av enchilada.
3. Med enchilada är sås används. Generellt röd sås används för nötkött, och grädde eller grön sås för ost eller kyckling. Sås används inte med burritos.
4. När man jämför storleken, burritos är betydligt större än enchilada.
5. enchilada är skiktad med pålägg efter fyllning och är dränkta i sås. Med burritos är fyllningar fyllas i och sedan viks.