Skillnaden mellan stektermometer och godis termometerStektermometer vs Candy termometer

Vissa kropps enheter för att mäta något är av största betydelse för hälsan. Blodtrycksmätare är viktigt att utvärdera hypertension och hypotension bland människor. Ett stetoskop är viktigt att bedöma onormala hjärt- och lungljud. En termometer är viktigt att bedöma för en 's temperatur.

På tal om termometrar, finns det olika typer av termometrar, såsom en kropps termometer, ett rum termometer, en barometer, och så vidare och så vidare. Det finns också den stektermometer och godis termometer. Vad kan vara skillnaden?

En stektermometer, som namnet antyder, används för köttprodukter som stekar, biffar, fågel, lamm, kalv, gris, rökt skinka, och så vidare och så vidare. Stektermometer säkerställa graden för hur kunden vill att hans kött eller vad ni kallar 'doneness' om det 's välgjord et cetera. Stektermometer är också till hjälp för att säkerställa att köttet tillagas väl inifrån och ut eftersom köttet innehåller mikroorganismer som kan avlivas av värme.

En godis termometer, även känd som en socker termometer, används vanligtvis i konditori- och dessert butiker för att mäta graden av temperaturen i vilka bör erhållas den önskade konsistensen av sockret. Det finns olika typer av sockersteg, och en godis termometer är mycket användbar för att bestämma sådan information.

Stektermometer är oftast gjorda av metall eller en bimetallisk remsa som kan bäddas in i köttet. Denna bit av metall har en skarp ände, som är nödvändig för att penetrera genom den tjocka köttbit. Det finns också en display som kan berätta temperaturen och högskoleexamen, t ex medellång-sällsynta. Vissa högteknologiska stektermometer är redan elektroniskt med ett larm som kan ställas in för att veta om den önskade temperaturen har uppnåtts.Godis termometrar, å andra sidan, består av glas, och en del är uppbyggda av metall med en läsare på toppen. Vissa är redan digital som automatiskt talar om den aktuella temperaturen av sockret.

Båda termometrar är värdefulla i matlagning och måltider industrin eftersom det styr kock, och bagare för att avgöra om deras önskad temperatur redan har uppnåtts.

Sammanfattning:

1. stektermometer används i köttprodukter medan godis termometrar används i matlagning socker.