Skillnaden mellan söt paprika och PaprikaSöt paprika vs Paprika

Fond av kryddor? Tja, måste du veta en sak eller två om Paprika. När olika klasser av Capsicum annuun peppar skida är jordade, är Paprika den bildade produkten. Denna krydda är mycket populärt i många platser över hela världen. Inte undra på att det är rankad som den fjärde mest använda krydda på planeten. Som en krydda ingrediens är Paprika tillsätts i vissa rätter att föra ut vissa smak och färg. På grund av den mångfald av peppar används för att göra pulvret, dess resulterande färgen och smak varierar också. Vissa paprika är rödfärgad medan andra tycks brun. Det finns också milda söta pulver i motsats till de kryddiga variationerna av paprika. Dessa egenskaper ger rätter olika smaker och arom. Ändå två pulver kommer ofta ansikte mot ansikte varandra. Dessa är de söt paprika och vanlig paprika.

Annars känd som vanlig paprika eller helt enkelt paprika, är detta pulver ofta varken varm eller sött. Ofta är det till och med karakteriseras såsom besittande en ganska mild smak. På grund av detta, är vanligt paprika perfekt för omedelbar garnering alldeles särskilt när färg önskas som vid framställningen av deviled ägg. Paprika kommer från många regioner över hela världen från Kalifornien, Sydamerika, och Ungern bland annat. Bortsett från den huvudsakliga ingrediensen (peppar) är cayenne ibland tillsätts för att göra dessa paprika pulver.

I Amerika är dock märkta söt paprika variation ofta samma exakta edesnemes variation som importerats från Ungern. Detta är en ädel söt krydda, lätt stickande och bär en klarröd färg. Om detta är ursprunget till ditt land 'är söt paprika så kommer det också uppvisa en sorts kryddig smak.Det är också viktigt att notera att det finns andra paprika variationer som varierar i sötma. Feledes är en form som sägs vara halvsöt och mitten av stickande. Egentligen är detta bara den andra varianten av de åtta populära paprika former som saluförs i Ungern. Detta är inte något att bli överraskad av eftersom pulvret anses vara landets 'nationella krydda.

1. Plain eller vanlig paprika smakar intetsägande medan söt paprika är uppenbarligen en mycket sötare.