Skillnaden mellan kål och sallad Kål vs sallat

Kål och sallad är båda bladgrönsaker. Kål tillhör Brassicaceae eller Cruciferae familjen medan Sallad tillhör tge Asteraceae familj.

Kål har en kort stam och ett huvud, som har blad samlades i en stor glödlampa liknande form. Kål är främst grönt, men det finns vissa sorter med lila och rödaktiga färger. Generellt de inre bladen är föredragna som livsmedel, i stället för de yttre bladen.

Sallad är också en lummig grönsaker som odlas främst i tempererade områden. Precis som kål, har sallad en kort stam och blad som odlas i det. Till skillnad från kål, blommor visas i sallad och detta är känt som bultning. Generellt sallad skördas strax innan bultning.

Sallad är ett namn som har hämtats från det latinska ordet 'lac', vilket betyder mjölk. Kål är ett namn som har hämtats från orden 'Norm-Picard Caboche', som betyder huvud.

Som sagt tidigare, har sallat ett slags stam men som växten växer stammen förlänger och grenar också. Dessutom stjälkar komma med många blomhuvuden.När det gäller näringsvärdet av kål och sallad, har den senare en låg kalorier och är också fettfri. Sallat är en känd källa av folsyra och vitamin A. Kål innehåller glutamin, som har anti-inflammatoriska egenskaper. Kål är en bra källa av indol-3-karbinol, som används för återkommande papillomatos i luftvägarna.

Lämnar kål är mer tätt packade än bladen i sallad. Kål är tätare och tyngre än sallad.

Sammanfattning

1. Kål har en kort stam och ett huvud, som har blad samlades i en stor glödlampa liknande form. Sallat har ett slags stam men som växten växer stammen förlänger och grenar också. Dessutom stjälkar komma med många blomhuvuden.
2. Kål tillhör Brassicaceae eller Cruciferae familjen, medan Sallad tillhör Asteraceae familjen.
3. Sallad är en känd källa av folsyra och vitamin A. Kål innehåller glutamin, som har anti-inflammatoriska egenskaper. Det är en bra källa till indol-3-karbinol, som används för återkommande andnings papillomatos.
4. Bladen på kål är mer tätt packade än bladen i sallad. Kål är tätare och tyngre än sallad.