Skillnaden mellan vitt bröd och vetebrödVit Bröd vs vetebröd

Bröd är en basföda beredd genom kokning deg av mjöl och vatten och vanligtvis använda andra ytterligare ingredienser. Deg brukar bakas, men i vissa kulturer bröd kan vara kokt, stekt eller bakad på ett utrullat stekpanna. Bröd kan syrat eller osyrat. De används ingredienser för att skapa bröd är mjölk, socker, ägg, frukt, grönsaker, nötter, frön, och krydda.

Brödet är vanligtvis tillverkade av mjöl vetedeg, odlades med användning av jäst, vilket gör att stiga, och sedan ugn bakas. På grund av de höga glutennivåer (vilket ger degen 's mjukhet och elasticitet), är vete den stora spannmåls används i brödet preparatet men det kan också göras från andra mjöl vete arter som durumvete och spelt, och majs, korn , råg och havre.

Vetebröd kan också kallas fullkornsbröd eller fullkornsbröd. Det har därför mer fiberinnehåll än vitt bröd. Mjölet som används för att göra vitt bröd genomgår ofta blekning genom kemikalier såsom klordioxid eller kaliumbromat så att den lilla gula färgen kommer att tas bort och att göra bakegenskaper förutsägbara.

Det mjöl som används i vitt bröd, men tar också närande kostfiber, B-vitaminer, järn och spårämnen, vilket är varför de flesta hälsomedvetna människor föredrar att äta vetebröd i stället för vitt bröd. Detta inkluderar riboflavin, tiamin, niacin, samt järn. Vitt bröd, ofta föredras av människor för sin något sötare smak och finare konsistens, kvarstår som en viktig källa till viktiga näringsämnen hittills.

Men naturligtvis finns det näringsrika element är fortfarande överlägsen från dem som används för att förstärka de inte så hälsosamma produkter. Till exempel, för att få innehållet i ett fullkornsbröd fiber, skulle man behöva äta 8 bitar av vitt bröd.

Hög fiber bröd, såsom vete bröd har visat sig minska risken för hjärtinfarkt på grund av deras utmärkta fiberinnehåll. Enligt studier från University of Washington, som en skiftar från vitt till fullkornsbröd, minskar chanserna att få hjärtsjukdomar vänder sig till 20 procent.

Den fullkornsbröd 's högt fiberinnehåll hjälper också i en väl fungerande matsmältnings och utsöndringssystem. Många jordskydd förespråkare har också vidtagits för att stödja vete bröd,. Är inte vitt bröd Detta eftersom produktionen av vetebröd, eftersom den saknar andra processer som vitt bröd behov, är mer jord vänlig.Hur kan vi bestämma den verkliga fullkornsbröd från andra imitationer och look-alikes? Bara för att brödet är brun 't menar det är fullkornsbröd. Kolla in ingredienserna som skrivs på förpackningen och se till att den första ingrediensen (som vanligtvis är den med mest mängd), är helt vete eller hela måltiden mjöl i stället för berikat vetemjöl eller bara vetemjöl. förekomsten av karamell är också ett tecken på att brödet framför dig är inte sant brun bröd eftersom det har färgats i stället. den allmänna regeln är, desto färre ingredienser i brödet, desto mer naturligt det är. förekomsten av hela måltiden eller fullkornsmjöl som huvudingrediens är också ett gott tecken, bör det vara bättre både för dig och planeten.

SAMMANFATTNING

? Vitt bröd är gjord av mjöl innehåller endast frövita, medan vetebröd använder både frövita och kli.

? Vetebröd har mer fiberinnehåll samt andra näringsvärden jämfört med vitt bröd.

? Inte alla bruna bröd är vetebröd. Vissa är vitt bröd förklädd till vetebröd genom att färga det med karamell så att det ser brun.