Skillnaden mellan fruktos och sockerFruktos vs Socker

Du 've säkert hört talas om socker mycket från hur det ger näring åt kroppen till hur det kan vara skadligt när det tas i stora mängder. Socker är närvarande i söta livsmedel såsom choklad, kakor och godis. När ordet' socker 'är nämnts skulle man automatiskt bli påmind om sötma. det finns många typer av sockerarter, och ibland, människor tenderar att förväxla en för den andra. Tabell socker och enkla socker, till exempel, skiljer sig från varandra. den enkla socker, glukos, är en monosackarid, medan bordssocker, eller sackaros, är en disackarid. Glukos basen form av socker, tillsammans med två andra monosackarider, nämligen galaktos och fruktos.
Fruktos identifierades först av Augustin Dubrunfault väg tillbaka 1847. fruktos är en vit klump som kan upplösa lätt i vatten på grund av dess höga löslighet i vatten. En hel del av sötsaker innehåller fruktos, såsom träd frukter, honung, meloner, och olika typer av rotfrukter. Fruktos brukar åtföljas av andra enkla sockerarter såsom glukos. När fruktos och glukos kombineras bildar de disackariden sackaros.
Det kan sägas att fruktos är den mest populära bland alla sockerarter eftersom den är prisvärd, och det är också den sweetest smakande socker. När det tas tillsammans med andra sockerarter, den söta smaken av fruktos Den låga kostnaden för att integrera fruktos i livsmedel har gjort det möjligt livsmedelsföretag att blanda en mycket fruktos i sina produkter för att uppnå sötma.
Fruktos produceras naturligt av frukt och grönsaker som jordgubbar, tomater, sockerbetor, lök, och framför allt rörsocker. På grund av den tekniska utvecklingen, men livsmedelsföretag föredrar att använda artificiellt tillverkade fruktos. Bearbetade drycker som innehåller flest hög majssirap är fruktjuicer.
Det finns två populära former av artificiellt tillverkade fruktos, nämligen hög majssirap och kristallin fruktos. Den senare består enbart av fruktos i sin monosackarid form medan den förstnämnda innehåller en blandning av glukos också. När tabellen socker ned av kroppen, är dess disackarid natur delas upp, vilket resulterar i frisättning av både fruktos och glukos.
En signifikant fördel med fruktos över andra sockerarter är att den inte orsakar någon signifikant ökning av blodtrycket, till skillnad från andra sockerarter, som vid intag, lätt kan utlösa en ökning blodtryck. Men liksom andra sockerarter, fruktos bör inte konsumeras för mycket. En annan skillnad av fruktos från andra sockerarter är att den digereras i levern. Andra sockerarter såsom glukos behandlas i ett 's blodomloppet för att underlätta frisättningen av insulin. När det' är för mycket fruktos, avvisar levern en del av det och frigör överskott av socker i blodet. Överskottet fruktos omvandlas till triglycerider. Ett överflöd av triglycerider kan orsaka hjärtsjukdomar. Det 'är därför en' s fruktos intag bör regleras.
Sammanfattning:
1. Fruktos är en typ av enkel socker. Det är en monosackarid, tillsammans med andra sockerarter, såsom glukos och galaktos.
2. Glukos och fruktos kombineras för att bilda sackaros, en disackarid.
3. Fruktos identifierades först av Augustin Dubrunfault väg tillbaka 1847. Fruktos är en vit klump som kan upplösa lätt i vatten på grund av dess höga löslighet i vatten.
4. Fruktos är den mest populära bland alla socker eftersom det är prisvärt, och det är också den sötaste smak socker.
5. Fruktos produceras naturligt av frukt och grönsaker. Men livsmedelsföretag föredrar att använda artificiellt tillverkade fruktos.
6. Det finns två populära former av artificiellt tillverkade fruktos, nämligen hög majssirap och kristallin fruktos.