Skillnaden mellan grädde och crème fraicheKräm vs Creme fraiche

Grädde, liksom alla andra mejeriprodukter, är gjord av smörfett som skummas från det övre skiktet av mjölken före homogenisering. Om mjölken inte homogeniseras, är det lättare fettlager de att sätta sig på toppen. Den resulterande krämen har sedan en viss smörfetthalt som avgör hur stabil blir det om det kan lätt vispad eller inte. Tjocka krämer (med högre fett) är oftast de piskade. Nämnda fett sedimenteringsprocessen påskyndas med användning av separatorer som verkar som centrifuger.

Som en livsmedelsingrediens är krämer som tillägg till glasspreparat och eller blandningar av vissa soppor, såser och grytor. Det kan också sättas till kaffe, mest speciellt den ljus grädde variation. Ändå är termen grädde också används för att beteckna andra icke livsmedel som krämer används för att putsa skor och krämer som tillämpas på ett 'ansikte (en kosmetisk produkt).

Bokstavligt översatt som 'färsk grädde,' cr? Me fraiche är nästan identisk med syrade cr? Am i den meningen att den har ca 28% fetthalt även om det är en lite tjockare och inte det sura jämfört med den senare. Den har också en livsmedels pH-värde av ca 4. 5. Denna kräm typ anses vara mogen, har en rik textur (nästan sammetslen) och kännetecknas av en nötaktig och syrlig smak.

Även om cr? Mig fraiche ursprungligen kom från Frankrike, är det nu görs och älskade i nästan alla hörn av världen. Men dess framställning skiljer sig avsevärt på grund i Frankrike till exempel, de förbereda det opastöriserad. I Amerika är alla sina krämer omedelbart pastöriserad. Detta innebär att produkten fortfarande har de naturliga bakterier som gör grädden tjockare. Pastöriserad cr? Mig fraiche kommer bara få sina jäsande medel genom att införliva gräddfil i blandningen.Att cr? Mig fraiche är mycket enkel även om det görs hemma. Du behöver bara att hälla en kopp vispgrädde (den tunga typ) i en burk med lock. Du lägger sedan ca 2 fulla matskedar kärnmjölk. Med hjälp av locket, täcker du burken så att du kan skaka blandningen lätt. Låt behållaren stå över natten upp till en hel dag före kyl-. Resultatet är din egen hemlagad cr? Mig fraiche som kan pågå i 10 dagar om den förvaras väl.

När det gäller dess användningsområden, sp? Mig fraiche används för att ge smak till soppor. Det kan också fungera som ett förtjockningsmedel till buljonger. Dessutom, liksom de flesta krämer, cr? Mig fraiche används också som en dessert toping.

1. Cream är en mer allmän term jämfört med de mer specifika grädde typ '' cr? Mig fraiche.