Skillnaden mellan isglass och sorbetSherbet vs Sorbet

Sorbet och sorbet är frysta desserter. De flesta människor blir förvirrade mellan isglass och sorbet. De tror isglass och sorbet är synonymer. Även isglass och sorbet är båda frysta desserter, de har små skillnader.

Vad är sorbet och sorbet? Sorbet är gjord av vatten, iskallt frukt, vin och choklad. Sherbet är helt enkelt en kall dryck som är gjord av nypon, körsbär, lakrits och kryddor.

Nu 'oss titta på några av skillnaderna mellan isglass och sorbet. Tja, är en av de grundläggande skillnaderna mellan de två frysta öknar som sorbet innehåller mjölk, eller någon annan typ av fett. Sorbet inte innehåller någon typ av mejeriprodukter. sherbet kan även innehålla ägg.

Medan sorbe kan kallas en mejeribaserad dessert, kan sorbet betecknas som en fruktbaserad dessert.

Sorbet kallas is, i tekniska termer, och betecknas som en garnering. Tja, sorbet är ibland kallas 'första iced dessert'. Sorbet har en granulär struktur på grund av dess isiga natur. Å andra sidan, sorbet ser krämig, eftersom de har tillsatt fett i dem.

När man tittar på deras etymologi har sorbet hämtats från det turkiska ordet 'serbet', och sorbet har hämtats från det persiska ordet 'Sharbat'.

I smaker samt, sorbet och sorbet finns i olika smaker. Sorbet kommer i mango, hallon, citron, apelsin och cassis smaker. Sorbet kan komma i lime, jordgubb och apelsin smaker.

I Turkiet är sorbet tros ha läkande effekter. Det ges vanligen efter förlossningen eller omskärelse. I England, är en typ av brusande pulver som är gjord av bikarbonat, socker och vinsyra sherbet.Sammanfattning:

1. Sorbet är gjord av vatten, iskallt frukt, vin och choklad. Sherbet är helt enkelt en kall dryck som är gjord av nypon, körsbär, lakrits och kryddor.

2. Sherbet innehåller mjölk, eller någon annan typ av fett. Sorbet innehåller inte någon typ av mejeriprodukt.

3. Sorbet kallas is i tekniska termer, och betecknas som en garnering.

4. Sherbet kan kallas en mejeribaserad dessert; sorbet kan betecknas som en fruktbaserad dessert.

5. Sorbet har en granulär struktur på grund av dess isiga natur. Å andra sidan, sorbet ser krämig, eftersom de har tillsatt fett i dem.

6. Sorbet kommer i mango, hallon, citron, apelsin och cassis smaker. Sorbet kan komma i lime, jordgubb och apelsin smaker.