Skillnaden mellan Amaranth och QuinoaAmaranth vs Quinoa

Amaranth och Quinoa ser likadana som gör det svårt att göra en åtskillnad mellan de två kärnor. Som tillhör samma familj, båda kornen har nästan samma näringsmässiga kvaliteter. Dessutom amarant och quinoa växa i nästan samma villkor. Det finns dock vissa skillnader mellan de två kärnor.

Amaranth och quinoa kan differentieras i sin storlek. Amarant korn är mindre än kornen quinoa.

En annan märkbar skillnad är i smaken mellan de två. Vid jämförelse med amarant, har quinoa en bitter smak. Detta biter smak beror på saponiner beläggning i quinoa, som inte förekommer i Amaranth. Vid tillagning, quinoa kornen måste sköljas många gånger för att få beläggningen av. Å andra sidan, behöver amarant korn behöver inte sköljas många gånger.

Såsom amarant kommer i liten storlek, är det mer används i curryrätter, soppor och grytor. Tvärtom, quinoa korn är mer används i sallader och stek rätter.Även känd som psedo korn kan amaranth inte sägas vara en sann spannmål. Det kallas ofta som en grönsak eller en ört. Det finns cirka 60 amarant arterna.

Även amarant och quinoa har samma näringsinnehåll, är amarant känd för att vara hög i proteiner, speciellt lysin. Det har visat sig att quinoa bara kommer näst amaranth i termer av lysin. När man jämför fiberinnehållet har Amaranth mer fiberinnehåll än quinoa. Dessutom är Amaranth den enda spannmål som innehåller stora mängder av fytosteroler. I termer av fetter och andra mineraler, både amaranth och quinoa har nästan samma innehåll.

Sammanfattning

Amarant korn är mindre än kornen quinoa.

Vid jämförelse med amarant, har quinoa en bitter smak. Detta biter smak beror på saponiner beläggning i quinoa, som inte förekommer i Amaranth.

Amaranth är mer används i curryrätter, soppor och grytor. Tvärtom, quinoa korn är mer används i sallader och stek rätter.

Vid tillagning, quinoa kornen måste sköljas många gånger för att få beläggningen av. Å andra sidan, behöver amarant korn behöver inte sköljas många gånger.

Även amarant och quinoa har samma näringsinnehåll, är amarant känd för att vara hög i proteiner, speciellt lysin. Quinoa bara kommer andra att Amaranth i termer av lysin.