Skillnaden mellan Tapioka och Rice PuddingTapioka vs Rice Pudding

Kassava och ris är två av de främsta källorna till kolhydrater. De är basföda för människorna i Asien, Afrika och Sydamerika och är beredda på flera olika sätt. Ris och kassava kan vara kokt, kokt, eller mark och görs till mjöl för användning i andra livsmedelsberedningar.
Kassava är också känd som bitter kassava, maniok eller yucca. Kassava rot görs till en stärkelse som kallas tapioka. Det används som en bas för tandkräm, och kassava roten tillverkas som biologiskt nedbrytbar plast, som kan bryta ner efter ett år.

Den är glutenfri och används för att förtjocka såser och andra livsmedel. Efter den mals, är stärkelsen formas till rektanglar, pinnar, och sfärer efter vilka de används i livsmedelsberedningar, såsom juicer och drycker, blandat med fisk och kryddor, eller puddingar.

Tapiokapudding görs med tapioka och mjölk eller kokosmjölk. Dess konsistens kan vara rinnande, tjocka, eller företag som gör det möjligt att ätas med en gaffel. Den kan göras blandas med andra ingredienser som ägg, russin, grädde, och smakämnen.
Ris är en spannmål som är basfödan för människor i Asien, Sydamerika och Mellanöstern. Det framställs vanligen genom ånga eller göras till gröt eller pudding. Risgrynsgröt tillagas med mjölk, socker, vanilj och andra smakämnen. Det äts som middag eller dessert och är känd under olika namn. I Filippinerna är det känt som champorado som är ris kokt i vatten och smaksatt med choklad, mjölk och socker. I Indien är det känt som kheer i Singapore som pulut Hitam, i Spanien som arroz con leche och i Frankrike som riz au lait.Risgrynsgröt är en populär dessert i Storbritannien. Ris blandas med grädde, mjölk och socker och är antingen tillagas i en kastrull eller bakas i en ugn. I USA är det först tillagas på spisen och sedan bakas.
Tapiokapudding framställs vanligen med ägg medan risgrynsgröt inte innehåller ägg. Den har också en annan struktur på grund av de tapioka pärlor som har en gummiliknande konsistens. Risgrynsgröt är jämnare eftersom ris blir mjukt när det tillagas.
Tapiokapudding kan ha olika smaker, eftersom den är beredd med olika ingredienser. Risgrynsgröt framställs vanligen med endast ett fåtal ingredienser; bara med ris, mjölk och sötningsmedel som kan vara socker, honung, eller sötad mjölk.

Sammanfattning:

1. Tapioka är en stärkelse av roten av kassava anläggningen och formas till pinnar, rektanglar, eller sfärer medan ris är en spannmål som är basfödan för människor som lever i Asien, Sydamerika och andra delar av världen.
2. tapiokapudding görs med tapioka, mjölk, grädde, socker, vanilj och andra smakämnen och ingredienser medan risgrynsgröt görs med mjölk, ris, och ett sötningsmedel.
3. Risgrynsgröt är jämnare än tapiokapudding eftersom riskornen är mjuka när tillagas medan tapioka har en gummi konsistens.