Skillnaden mellan korn och veteKorn

KORN vs VETE

Korn och vete tillhör vår dagliga kost och de flesta av oss konsumerar dem omväxlande. Ändå finns det de som använder två specifikt, det vill säga när de ska användas, men vet inte den faktiska skillnaden mellan de två. De anser korn och vete vara samma, men de är två olika typer av gräs. Korn är vanligen skördas i varmare årstider; så det är oftast skördas på våren och vete bästa frodas i kallare klimat så det skördas i början av vintern.

Korn används som anskaffa spannmål och det kan även användas i boskapsfoder liksom i brygga öl. Vanligtvis vete har en mycket högt kommersiellt värde. Från vete bröd, kan göras en hel del saker som inkluderar mjöl, nudlar, kex, pannkakor, foder och även alkohol. Dessutom kan vi också göra mattor, papper, vete korgar och även avel för boskap med hjälp av korn.

Vete, å andra sidan, anses vara en mindre hård gräs och svagare i smak än korn så mer alkohol tillverkad av korn. I syfte att laga vete, först måste det malas före tillagning. I matlagning är också lite komplicerat. Detta är inte sant för korn som lätt kan tillagas som ris. Korn har en högre fiberhalt i den än vete. Vete är vanligtvis används för att göra bröd.

Det finns många olika typer av vete och varje sort har en annan användning i livsmedel. Hård röd vete används för att göra bröd mjöl. Durumvete används för att göra makaroner och spaghetti. Bakverk kan göras från vitt vete. Kex, crackers och kakan skulle kunna göras från mjukt rött vete. Användningen av korn är också ganska omfattande. Det är vanligtvis används för att göra öl. Öl kan göras genom mältning kornet. När korn är mältat är det skördas. Då malt används för att göra öl och en del av malt används för att göra frukostflingor och andra spannmålsprodukter. När vete är redo att skördas, är det bruna eller gyllene nyans men när korn skördas det är i gul-vit nyans.Vete

Vete har en kortare skägg men korn har en längre skägg. Korn har lång knäppa flikar som inte hår. De flikar på veteplantor är kortare och har små hår. Det finns många fördelar som vi kan få från konsumtion av korn, som är hög i kolhydrater, fett, proteiner, kostfiber, och många vitaminer, inklusive vitamin B, samt järn, kalcium, fosfor, magnesium, zink, kalium, riboflavin och Folsyra. Vete har också ett högt näringsvärde som den består av proteiner, fetter, kolhydrater och kostfiber samt järn, magnesium, vitamin B, kalcium, folat, zink, mangan, kalium och stärkelse.

Vete och korn båda har sina individuella vikt vid sina egna sidor. Båda mycket behövs av kroppen i rätt mängd. Därför är det viktigt att veta skillnaden mellan dem och när de bör konsumeras.

SAMMANFATTNING

Korn skördas i varmare årstider, det vill säga på våren, medan vete bästa frodas i svalare klimat
Korn används mer för att göra alkohol

Vete har en svagare smak medan korn har en starkare smak

Korn har en högre fiberhalt än vete

Korn kan lätt kokas som ris, även om vete måste malas innan tillagning

Det finns många typer av vete såsom hård röd vete, som kan göras bröd mjöl, mjukt rött vete som används för att göra kex, kex och tårta, durumvete används för att göra makaroner och spaghetti, vitt vete som används för att göra bakverk; Korn är vanligtvis används för att göra öl genom mältning korn som sedan skördas från malt vissa andra produkter kan också göras såsom frukostflingor och andra spannmålsprodukter

När vete är redo att skördas det är i brunt eller gyllene nyans och när korn skördas det är i gulvit nyans

Vetet har en kortare skägg men korn har en längre skägg