Skillnaden mellan Gumpaste och FondantFondant Versus Gum klistra

Det 'är en bit Cakefor experterna

fondant Rose

När folk säger 'det' är en piece of cake 'för att beskriva ett jobb' s nivå av lätthet, kan det tyckas grymt skämt för nybörjare bagare. Fokuserade på ren basicssuch som smak, smak, och en trevlig, fuktig texturethe oerfarna baker 't nödvändigtvis har lyxen att bekymra sig bara framträdanden. Visst, han kanske vill se till att den står rakt upp och åtminstone liknar en kaka, men utöver det, resten lämnas till experterna.

Fungerar som en kognitiv bias, visar forskning en lockande mat presentation skapar förväntningar som påverkar helhetsintryck av kvalitet och smak. Vi vet att vi kan övertalas att köpa en kaka baserad på det faktum att det ser fullständigt läckra. Så om en expert bagare redan har införlivat sin förståelse av god smak basicsodds är vi 'll vara tillbaka för mer tårta.

skissa Ahead
En expert bagare vet estetik är lika viktiga som flavorluckily, allt som behövs är lite träning och de flesta någon kan bli ett. Innan dekorera en tårta, först identifiera omfattningen och storleken på de dekorationer som du vill visa. Vill du stora iögonfallande färger och grafik? Eller vill du ha många, vackert detaljerade formationer som är liten och känslig? Kanske du vill ha både.

Det är bra att först skissa på en visuell representation av dina cakeas varje typ av isbildning och dess motsvarande verktyg skapar mycket olika effekter. Så fördelen att utforma en kaka i förväg är att veta vilka material du behöver för att uppnå olika önskade framträdanden.

Fördelarna med att använda fondant
Vanligast beskrivs en degliknande icingthe första fördel med att använda fondant är dess övergripande samstämmighet. Flexibel och formbar, är fondant jämförbar med spackla i att det kan rullas ut och på kakor för att producera en polerad och professionellt utseende. Fördelen med att helt täcka en bakad bra med bara ett jämnt skikt av isbildning är i sin vackra resultsa jämnaste finish som verkar så overkligt att det är praktiskt taget cartoon-liknande.

Den enklaste av ingredientssugar, vatten, gelatin och mat-grade glycerin den andra fördelen med att använda fondant är i sin smak. Medan vissa glasyrer kan smaka intetsägande, såsom (som kommer att diskuteras senare) tuggummi pasta, är fondant läcker och finns i praktiskt taget varje smak. Dessutom ingredienserna är enkla nog en bagare kan göra fondant själv, eller köpa färdiga mixesvouched för många tårta topptjänstemän.

Även om det ser otroligt, och många människor antar att på grund av dess perfekt jämnhet och jämnhet det måste vara svårt att arbeta med och mögel, en annan fördel med att använda fondantbelieve det eller notis det 'är faktiskt mycket lätt att använda . i själva verket är mycket enklare än att arbeta med grundläggande Buttercreams tillämpar fondant. och när en kaka är täckt, kan ytterligare isbildning lätt ledas på fondant, eller fondant själv kan stämplas, vadderat, och / eller målade. Erbjuds i en mängd colorsbest av allt, kan vit fondant sprutas eller tonat absolut någon och varje nyans tänkbara.Fördelarna med att använda tuggummi klistra

Gumpaste Blommor

Den främsta fördelen med att använda gummi klistra är att det är det perfekta materialet för att skapa ett stort antal, intrikata dekorationer. Medan ingrediensen, gelatin, tillåter fondant att förbli mjuk och böjbar när det är torrt, är tuggummi pasta gjord med äggvita, konditorer 'socker och matfett, vilket resulterar i torkade isbildning som är stel och fast. Som små, lera skulpturer eller figurer när crafting utsmyckade, sköra bitar, vill en expert baker en glasyr som tål fukt och allvar.

Medan sockerglasyr är tjock och innebar att fullständigt och jämnt täcka en hel tårta, kan tuggummi klistra rullas in exceptionellt tunna strimlor och piecesthe andra fördel för dess användning. Idealiskt material för ömtåliga uppgifter, en tunn, fin glasyr som torkar hårt och oflexibelt, är tuggummi klistra perfekt för svåra, sofistikerade smycken som blommor och människor.

Den tredje fördelen med att använda gummi klistra är dess keramiska sken som ger blommor och andra prydnadsföremål en nästan verklighetstrogna, utarbeta utseende. Eftersom både fondant och tuggummi klistra glasyrer visas porslin gång torr, när tandköttet pasta figurer är formade ovanpå fondant, två blandning smoothlythe början av tandköttet pasta och slutet av fondant visuellt särskiljas.

Men det 'är en fångst
Fondant är söt, trevlig, och kan göras eller köpas i praktiskt taget varje smak från A till Z eller ännu bättre, från Almond till Zucchini bröd. Så där fondant är full av smak och finns i nästan en oändlig mängd alternativ, gummi klistra, å andra sidan, har i huvudsak en flavorflavorless. Hundra procent säker och ätbar, de vackra, gummi klistra isbildning prydnader som ser så lockande och välsmakande, faktiskt bara smakar intetsägande.

Tyvärr, texturen av gummi klistra 't fare mycket bättre. En konsekvens som tillhandahålls av ingredienser, gelatin och livsmedelskvalitet glycerin, är fondant mjuk, överseende och fuktig. Men eftersom tandköttet pasta används för dekorationer vars statures kan inte äventyras, gummi klistra isbildning är torr, kalkhaltig, och kan till och med verka unken.

Två glasyrer, två regler