Skillnaden mellan rött och vitt vin glasögonRed vs vit vinglas

Icke-vindrickare bortse vanligtvis effekterna av att använda olika typer av vinglas i dricks drycken eftersom den inte har en direkt effekt på vinet 'ursprungliga arom och smak de säger. Jo, autentiska vinkännare tenderar att vara oense. I så mycket eftersom det finns många allmänna typer av vinglas (röd, vit, champagne flöjter, champagne tefat, stemless och Bordeaux glas), varav två sticker ut över resten C de röda och vita vin glasögon.
I grund och botten har rödvinsglas en bredare skål och kortare stam jämfört med dess vita motsvarighet. Däremot verkar det sistnämnda lite längre på grund av dess längre stam. Den har också en smalare skål.

Rött vin glasögon eller hur 't bara utformad för syns skull. De gjordes som sådan på grund av flera minut ännu mycket viktiga skäl. För det första, den breda skål med rödvin ger bättre luft exponering av vinet. Luften måste motverka med kemikalier i rött vin så det gör det rikare och mer smakrik. det har också en intrikat läpp avsmalning på skålen som underlättar bättre leverans av vinet till relevanta delar av den som dricker 'mun (sidorna och baksidan av tungan) . Den korta delen är så utformad, eftersom användning av rödvinsglas egentligen inte diktera att den som dricker hålla den från stammen eller från skålen. Även om den alkoholiserade har från skålen av glaset när man dricker, hetta händerna 't verkligen något att smaken eller doften av vinet för just denna situation, är det.

För vitt vin glas, det är utformat i en sådan elegant sätt så att personen dricker ur det inte kommer att ha några problem att hålla glaset med sin stam. I samband med värmeöverföringen, som håller vitt vin glas från skålen kommer nu att ha några negativa effekter på den övergripande smaken av vin när värmen i de hand överför värme genom det tunna skiktet av glas. Det 'är därför det är idealiskt hållas från sin stam. När det gäller storleken på skålen är smalare skål storlek utformad så eftersom luftning krävs inte för vitt vin jämfört med röda viner. I jämförelse med röda vinglas, den vitt vin glas har dess något nyanserad läpp utformad så att lättare flöde av det vita vinet mot den främre delen inne i munnen.Sammanfattning:

1. rödvinsglas är kortare och har en bredare skål jämfört med vitt vin glas.
2. rödvinsglas är speciellt framtagen för rödvin medan vitt vin glas är för vitt vin.
3. vitt vin glas sägs vara mer elegant än rött vin glas på grund av dess längre stam.
4. vitt vin glas är tänkt att hållas av den som dricker ur sin stam.