Skillnaden mellan melass och sirapMelass vs Sirap

Det fanns en tid när man åt vad ätbar mat han kunde hitta, förbrukar den rå. Sedan upptäckte han eld och insåg att maten smakar bättre när det är kokt. Med tiden upptäckte han andra sätt att laga mat; matlagning på olika sätt att producera mat med olika smaker.
Allteftersom tiden gick, man 's smak för mat blev mer komplex, och han utvecklade rutiner och metoder för att tillfredsställa sina begär. Han utvecklade en sak för söt mat, och hittat ett sätt att skapa socker som han kan lägga till intetsägande mat som han vill att söta.
Således sirap och melass kom att existera genom människan 's strävan att tillfredsställa hans söta tand. Syrup betyder bokstavligen något berusad, som kommer från det arabiska ordet' sharab, 'som betyder' att dricka. 'Arab drycker sötade. Så när ordet nått West, kom det att kallas en tjock, söt vätska.
Sirap görs genom att kombinera socker och vatten eller genom naturligt minska de safter av sockerrör, durra, majs, och frukter. Den kan framställas genom upplösning av socker i varmt eller kallt vatten eller genom att koka den tills den bildar i kristaller.
Det många typer av sirap som används vid framställning av livsmedel, drycker och läkemedel, och i tillverkning av andra industriprodukter. Några av dem är:

Enkel sirap som är gjord med varmt vatten och socker och används för såser, toppings och konserver.
Smaksatt sirap, som görs genom att lägga till smakämnen i en enkel sirap och används för att göra smaksatta drycker.
Gomme sirap, som är gjord med socker, vatten, och gummi arabicum som emulgeringsmedel och används i drinkar.
Gyllene sirap som är en biprodukt av kristallisation av socker.
Melass som är en klibbig och tjock biprodukt från sockerrör eller sockerbetor bearbetning.

'Melass' kommer från den portugisiska ordet 'melaco', som kommer från det latinska ordet 'mel', som betyder 'honung' eftersom dess smak och konsistens påminner om honung. Bortsett från sockerrör och betor, kan det även framställas av druvor, datum, granatäpplen, mullbär och johannesbröd. Det görs genom att extrahera saften av sockerrör genom att krossa eller mosa. Juicen kokas därefter för att göra ett koncentrat och att kristallisera sockret. Detta ger de första melass som har den högsta sockerhalten.
Koka det en andra gång alstrar den andra melass, som har en något bitter smak. Den tredje kokning producerar Blacks melass som har mindre sockerhalt men innehåller vissa mängder av vitaminer och mineraler.Sammanfattning:

1. 'Syrup' kommer från det arabiska ordet 'sharab' som betyder 'dricka' medan 'melass' kommer från den portugisiska ordet 'melaco' som betyder 'honung.'
2. Sirap är en blandning av socker och vatten medan melass är en biprodukt av processen socker göra.
3. Melass är en typ av sirap.