Skillnaden mellan Cabernet och MerlotCabernet vs. Merlot

För kunniga vindrickare finns förmodligen en stor skillnad mellan Cabernet och Merlot. Men för dem som inte vet om vin det kan tyckas vara någon skillnad mellan de två typerna av vin. Båda är gjorda av druvor som odlas i olika delar av världen, men främst i France.They faktiskt härstammar från samma fläck av viner, och båda är hybrider som har blivit populära. Smaker av båda sägs vara mycket lika, men det finns tydliga skillnader i doften och växtbaserade komponenter som skapar de två viner. Det finns många skillnader och de flesta människor utvecklar en preferens för smaken av en över den andra.

Cabernet är ett vin som som namnet visar är 'vilda' eller som kommer från druvor som växer fritt. Någonstans att vin görs, kan den röda vindruvor som skapar Cabernet hittas. Dessa druvor odlas i stor utsträckning på grund av deras frostresistenta vinstockar och druvor med tjockare än genomsnittet hud. Dessa druvor plockas när de är mogna, vilket är normalt i mitten till slutet av plockning säsong. Ideal klimat är varmt klimat med jord som inte är alltför gödslas eller våt. Cabernet har vunnit i popularitet sedan dess införlivande i hela världen, så mycket så att det har ersatt vin som en gång kallades vinröd. Dofter och smaker som avges från de druvor som använts för att göra Cabernet sägs luktar svart körsbär, med en växtbaserade form av paprika och ingefära och kryddpeppar kryddor.Merlot är den mest populära vin över hela världen. Den är tillverkad av röda vindruvor som trivs i jord som är lerliknande. Merlot är känd för att lagras i minst en vecka före andra viner, inklusive syster vin Cabernet. Det yttre skalet av druvor som används för Merlot är tunn och inte mycket hård, inte heller är den druvsorter själv. Jordbrukarna måste ständigt oroa sig för dessa druvor frysning om våren svingar kallare än normala temperaturer för området. Smak, är Merlot viner vanligen förväxlas med Cabernet vin som komponenterna i smakerna är likartade. Smaken och dofter inblandade är också paprika och svarta körsbär som Cabernet, men Merlot har också inslag av ros, karamell, och gröna pepparkorn. Merlot mognar också efter det flaska mycket snabbare än andra viner, därför är det mest använda för vindrickare snarare än de som är vin samlare.
Båda vinerna är vanligt förekommande i hela världen och anses vara några av de bästa lyx som naturen har att erbjuda.
Sammanfattning

1. Cabernet och Merlot är båda gjorda av röda druvor. Druvorna som används för att göra Cabernet är mycket mer motståndskraftiga mot väderförhållanden än druvor Merlot viner.
2. Som Cabernet och Merlot är båda härrörde från samma viner, anses de vara syster viner.