Skillnaden mellan frukt och nötterFrukter vs Nötter

När definieras av distinkta biologiska termer, skulle skillnaden mellan frukt och nötter faktiskt vara ingenting. Överraskad? Medan det finns många uppenbara skillnader, anser det vetenskapliga samfundet en mutter för att vara samma som en frukt, åtminstone det yttre skalet hos muttern är frukten. Definitionen av en frukt är helt enkelt anges som utmärkande mogna äggstocken varje blomma, växt, eller träd, som innehåller frön. Eftersom muttern som vi äter är tekniskt ett frö, är det yttre skiktet (skalet) anses vara frukten.

Vid fastställandet av skillnaden mellan frukt och nötter, det 'är också viktigt att inse att vi tenderar att förvirra nötter med baljväxter (jordnötter), eller stenfrukter (kokosnötter och mandel). Om du vill använda den enklaste definitionen av en mutter, är det en frukt som är fylld med endast ett frö, som också har ett hårt yttre skal som vanligtvis spelar 't split, eller falla av, när muttern mognar.

Frukter som vi förknippar vanligen med frukt familj kommer sannolikt att antingen vara mjuk eller anbud, snarare än det hårda krispighet av en mutter. Inte alla muttrar har potential att växa till en växt eller ett träd, men de frön som ligger inom en frukt har potential att blomstra som en fruktbärande växten.

Naturligtvis, en av de största och mest uppenbara skillnaderna är hur vi använder varje livsmedel. Frukter har i allmänhet juicer, och vi använder dessa juicer i syfte att dricka hälsosamma drycker som är laddade med vitaminer, antioxidanter och mineraler. Nötter har också vitaminer, antioxidanter och mineraler, men saknas i juice, och är inte normalt betraktas något som skulle kunna förvandlas till en välsmakande vätska.Från matlagning till småäta bakning, använder vi nötter och frukt på olika sätt. Även om det 'är inte ovanligt att blanda frukt och nötter, vi brukar ha en dominerande smak som riktar sig till smaken av skålen. Om vi' re lutar åt söt, använder vi en större andel av frukt. Om vi ​​skapar smaksatta eller salta rätter, mutter smaker vara allenarådande.

Här 'är en liten bit av trivia kul: