Skillnad mellan svart och Pinto bönorSvart vs Pinto Beans

Svart och pinto bönor är båda kända för deras näringsvärde, men skiljer sig både i färg och näringsvärde.

Pinto bönor har upptäckt eller 'målade' färg. Deras färg liknar markeringarna ses i pinto hästar. De har mörka rödbruna markeringar på en brunaktig bakgrund. Detta ger pinto bönor en fläckig eller 'målade' utseende.
När pinto bönor kokas, förlorar de denna färg och förändring till en rosa färg. Dessa bönor infördes till Europa för första gången i under 15-talet.

Svarta bönor, även känd som sköldpadda bönor, är en glänsande svart färg. ? De användes först i Sydamerika ungefär 7000 år sedan.

Den stora skillnaden mellan pinto och svarta bönor är i sitt näringsvärde. Svarta bönor är kända för att vara mer näringsrik än pinto bönor och innehåller mer antioxidanter än pinto bönor. Svarta bönor har också en fördel gentemot pinto bönor när det gäller fiberinnehåll.I jämförelse med pinto bönor, svarta bönor är högre i protein och även komma med låga nivåer av kolesterol.

Även både pinto och svarta bönor innehåller molybden, mangan, järn, folat, vitamin B1, magnesium, fosfor, koppar och kalium, är svarta bönor kända för att innehålla mer av varje än pinto bönor. Denna rikedom av näringsinnehållet i svarta bönor är det som gör dem ett bättre val än pinto bönor.

Vid en jämförelse smak och arom, svarta bönor ger en rik och rejäl smak och arom.

Sammanfattning

Pinto bönor har mörka rödbruna markeringar på en brunaktig bakgrund. Detta ger pinto bönor en fläckig eller 'målade' utseende.

Svarta bönor, även känd som sköldpadda bönor, är blanka varta.

Rikedomen av näringsinnehållet i svarta bönor är det som gör dem ett bättre val än pinto bönor.

Svarta bönor är packade med mer antioxidanter än pinto bönor. Svarta bönor har kanten över pinto bönor när det gäller fiberinnehållet också.

Svarta bönor har en rik och rejäl smak och arom.