Skillnaden mellan lightläsk och Regular SodaDiet Soda vs Regular Soda

Som en del av deras föränderliga marknadsföringsstrategier, och för att möta den fortsatta efterfrågan på hälsosammare livsmedel och drycker, har soda företag gjort flera varianter av sina läsk för att tillgodose de behov och unika preferenser sina konsumenter. Resultatet är en lång rad av sodatyper som: regelbunden, kost, passform, noll, max, och många fler. Men bland dessa, de två mest debatterade läsk typerna är förmodligen den regelbundna och lightläsk.

Lightläsk är helt enkelt samma som den vanliga motsvarighet men använder en annan typ av sötningsmedel i ingredienserna. I vanliga läsk, är drycken sötad med vanlig naturligt socker (dvs majssirap som innehåller mycket fruktos). Men i fallet med lightläsk, har denna ingrediens utelämnats från blandningen och ersättas med en annan typ av konstgjort sötningsmedel vanligen aspartam. Andra sodavatten använda olika typer av sötningsmedel som Splenda och acesulfamkalium ger drycken färre kalorier.

Dessutom dricker lightläsk sägs ge några betydande insulin spikar gör det en föredragen dryck för de flesta diabetiker. Men många studier idag tävling som tillsats av aspartam inte gör drycken något friskare än vanlig läsk och inte ger en bra garanti för att förlora vikt.Vanligt socker i vanliga läsk är en av de främsta anledningarna till varför konsumenter älskar att dricka dem. De ger drycken bättre smak och mer smak. Men på grund av den pågående oro för en drink som ger färre kalorier, började många konsumenter att byta till lightläsk så snart modefluga redan kastat. Det har dock visat sig att dricka lightläsk gjort människor dricker mer som att dricka en flaska eller burk av lightläsk känns som du 're dricker ingenting jämfört med att dricka en portion av vanlig läsk. De resultat C lightläsk dricker sägs vara 54 procent mer mottagliga för fetma än vanliga läsk dricker.

Sammanfattning:

1. Regelbunden soda utvecklades först, följt av de många varianter som innehåller lightläsk.
2. Regelbundna soda har cirka 128 kalorier per portion medan lightläsk har mindre.
3. Regelbunden soda är mer givande och tillfredsställande i fråga om smak, eftersom många säger att lightläsk är intetsägande.
4. Diet soda använder artificiella socker som aspartam som en av dess ingredienser till skillnad från vanliga läsk som använder majssirap.
5. Diet soda föredras av många diabetiker eftersom dricker det inte orsakar en stegring i deras insulinnivåer till skillnad från fallet i vanliga läsk.