Skillnaden mellan räkor och räkorRäkor vs. Räkor

Vad recept kan en amatör inte tänker på när det gäller räkor och räkor? Nada. Dessa två härliga havet livsmedel kan tillagas på så många olika sätt: bakad, stekt, saut ?? ed, grillad, vita eller vad som helst. Du kan även äta den rå och frisk med några bladgrönsaker doppade i vinägrett. Dessa saftiga och goda-till-vara kött är också primas kök i femstjärniga restauranger över hela världen. Dyrt eller inte, räkor och räkor är båda certifierade offentliga val.

Även om dessa två är mycket uppskattade och uppskattat, har människor faktiskt glömt tiden som räkor är två olika kött. De kan båda bär vissa likheter med den andra, men de är biologiskt olika. Däremot kan denna missuppfattning spåra felet med hur olika länder hänvisar räkor som räkor och vice versa. Till exempel USA hänvisar till räkor som räkor och Storbritannien avser räkor som räkor. Men det 'finns inget att förväxla där. Det bör rätas ut eftersom räkor och räkor är verkligen annorlunda. Smaken av räkor kött kan även skiljas från räkor kött. Räkor kan särskiljas i så många olika sätt både i köks villkor eller vetenskapliga termer. till dem som fortfarande tror att räkor och räkor är en och densamma, du 're i för en stor överraskning. Här är hur.

Visste du att räkor är något större än räkor? Det 'är ett faktum. Räkor har längre ben jämfört med räkor' också. Räkor är vetenskapligt definieras som decapods kräftdjur som föll i sub-order Dendrobranchiata. Fysiskt, räkor har lamellär gill; De är transparenta, vilket visar dess inre organ; De går att använda sina tre bakbenen och använda sina tång och de andra fram två par för att äta; och slutligen, räkor 'näst tång är större än dess första paret. Andra urskiljbara räkor karakteristik är att dess honorna lägger ägg på strömmarna där äggen växer självständigt och att de ofta frodas på salt vatten men gå till sötvatten till rom.

Annat än att är räkor kött betraktas som mer saftiga och söta än räkor kött. Räkor är också rika på kalcium, vitamin E, och antioxidanter, såsom selen. Det är också en rik källa av fleromättade fetter som är bra som anti-inflammatoriskt medel som förhindrar broskerosion. Dessutom, räkor är också rik på Omega 3, vilket är riktigt bra för hjärtat och har vissa anti-cancer egenskaper.

Räkor, å andra sidan, simmar Decapods kräftdjur som är klassificerade under Pleocyemata. Shrimp0s finns på salt vatten och sötvatten och är mindre i storlek. Räkor, som räkor, är en av favorit kött i livsmedelsindustrin. Räkor täcker 25% av alla sålda skaldjur i USA. Det är, ja, en bästsäljare bland andra skaldjur. Räkor egenskaper inkluderar söker efter sina ägg tills det kläcks; sandfärgad eller vanligtvis pigmenterad; och sött om bodde på sötvatten än på salta vatten. Räkor kött är rik källa av protein, vitamin D, zink, jod, kalium, och många fler. Inte bara det, även om räkor har visat sig ha hög kolesterolnivå, har det mycket låg nivå av mättade fetter, som i huvudsak gör det en god mat för någon som 'är på en diet.SUMARRY:

Räkor och räkor gynnas livsmedel men räkor har sötare smak av kött medan räkor anses mest sålda.

Räkor är i allmänhet större än räkor.