Skillnaden mellan Picante sås och SalsaPicante sås vs Salsa

Var och en älskar att krydda upp sina livsmedel varje dag med picante sås och salsa som de lägger till smaken på maten.

Vad är salsa? Det är en kombination av hackade tomater, paprika, tomatillos och kryddor. Salsa är mild och läggs till ett antal livsmedel som en krydda. När man kommer till picante sås, 'picante' själv betyder 'kryddig eller varm.' Så picante sås innebär varm sås eller kryddig sås. Detta kryddig sås är gjord av chilipeppar. Vanligtvis är detta kryddig sås tillsätts i livsmedel eller salsa att göra det varmare eller sting.

Salsa har sitt ursprung med Inkas Mayans och aztekerna. Dessa människor för första gången använt en kombination av tomater, örter och peppar på kötträtter som var de första salsas.

Ordet 'picante' är spanska ursprung. 'Picant' är ett adjektiv som har hämtats från 'Picar', som betyder 'att sting.' Denna betydelse har kommit från en känsla av att salsa orsakar på tungan.

Salsa och sås är i princip samma sak som innehåller samma ingredienser, men 'picante' betyder 'varm eller kryddig.' Så medan picante sås är varm eller kryddig, är salsa mild.Om du söker efter skillnader mellan picante sås och salsa, kan man se olika jämförelser i de olika hemsidor och forum. Det kan noteras att en del säger att picante sås har ingredienser som har kokats i jämförelse med salsa som har färska eller råvaror.

På vissa ställen finns en viss diskussion om skillnaderna i tjocklek mellan de två. Salsa anses vara tunnare än picante sås. Picante sås, som anses vara en förskjutning av pico de gallo, är vanligtvis tjockare och chunky.

Sammanfattning:

1. Salsa är en kombination av hackade tomater, paprika, tomatillos och kryddor. Salsa är mild och läggs till ett antal livsmedel som en krydda.
2. Picante sås innebär varm sås eller kryddig sås. Detta kryddig sås är gjord av chilipeppar. Det tillsätts i livsmedel eller salsa att göra det varmare eller sting.
3. Salsa och sås är i princip samma sak som innehåller samma ingredienser, men 'picante' betyder 'varm eller kryddig.'
4. Picante sås har ingredienser som har kokats i jämförelse med salsa som har färska eller råvaror.