Skillnaden mellan Bacon och Gammon



Bacon vs Gammon: Hur Relaterade är de?

Alla är bekanta med bacon. Bacon är en populär maträtt som serveras under frukost, vanligtvis paras ihop med ris, ägg eller bröd. Bacon är en stapelvara frukost maträtt inte bara i Amerika, men över hela världen också. Den populära sätt att laga bacon är att steka det så att det uppnår en stark smak och är härligt krispigt när ätit. Men endast ett fåtal människor vet varifrån bacon, och dess samhörighet med gammon, en annan delikatess som ofta jämförs med bacon nuförtiden. Restauranger som serverar bacon har även gammon i deras meny, förvirrande de flesta människor. Vissa människor tror att gammon är densamma som bacon, endast kokta i en annan stil, medan andra tror att Gammon är inte relaterad till bacon alls.

Bacon och gammon dela något gemensamt: de båda kommer från grisar. Bacon upptäcktes först som en delikatess tillbaka i 1330 av german och holländska. Den klassiska bacon maträtt är vanligtvis härrör från områden sidan och baksidan av en gris. Numera är dock kommer bacon mestadels från sidodelen av grisen. Varje bacon remsa härdas med salt. Bacon namnges enligt den del där det härleddes. Till exempel, tillbaka bacon rashers kommer från baksidan av grisen, medan Fläsk kommer från magen del. USA baconskivor kan härledas från magen eller länden av grisen. Gammon som en maträtt, å andra sidan, erkändes senare, år 1486. ​​Gammon är härledd från en gemensam som också ger skinka. Dessa leder är vanligtvis hittas på det främre benet av grisen. Okänd för vissa människor, kan Gammon kokas på flera sätt, beroende på vilken del av grisen gammon kom ifrån. Ett exempel på detta är den mellersta gammon, som också kallas filé gammon. Detta kommer från det övre led av benet, och kan tillagas antingen genom kokning eller stekning. USA gammon kan kokas med köttet fortfarande omger benet, eller Stripped sedan rullade i bitar för enkel äta.

Andra typer av gammon inkluderar toffel, knoge slut, och hörn gammon, även kallade lean grillning rashers. Bacon och gammon har även andra skillnader. För en sak, är Gammon vanligtvis tjockare än bacon och dyrare också. En del människor föredrar Gammon över bacon inte bara på grund av det 'är tjockare, men också för att det kan gå bra med en större variation av rätter. Både bacon och gammon kan vara antingen våt- eller torr botas, och kan fritt utsättas för rökning . våt härdning innebär saltlösning, medan torr härdning innebär salt och socker. En viktig sak att komma ihåg om både bacon och gammon är att hög kvalitet fläsk inte bör ha någon lukt, och inte heller bör det vara våt. bacon eller Gammon som har grön eller gul transparenta fläckar innebär att köttet är redan gammal, och bör bytas ut.

Sammanfattning

1. Bacon är mer populär än gammon eftersom det är basföda under frukost, ofta blandat med ris, ägg eller bröd.

2. Bacon introducerades för första gången som en delikatess av germanerna och nederländska i 1330. Gammon erkändes mycket senare, 1486.



3. Bacon och Gammon båda härstammar från svin.

4. Bacon kommer från sidan och bakre delen av grisar.

5. Gammon kommer från lederna i frambenen hos svin.

6. Det finns två sätt att bota bacon och gammon: våt härdnings där fläsk är nedsänkt i saltlake och torka härdnings, där fläsk blandas med salt och socker.