Skillnaden mellan mörk choklad och vit chokladMörk choklad vs vit choklad

Mörk choklad är gjord genom tillsats av socker och fett till blandningen innehållande kakao. Känd som 'söt choklad', enligt USA: s regering måste det också 15 procent koncentration av choklad sprit. Enligt reglerna i Europa, måste det finnas åtminstone 35% av kakao som ska användas i mörk choklad. Att bilda vit choklad, socker, kakaosmör och mjölktorrsubstans blandas.

Även om det har samma konsistens precis som mörk choklad, spelar det 't har kakao. Detta beror på att flera länder don' t ta vit choklad som riktig choklad. Kakaohalt på bästa vanlig typ av mörk choklad covertures är cirka 70%, medan endast 35% av kakao finns i de finaste vit choklad covertures.

Som framgår av World Cocoa Foundation, cirka 50 miljoner människor över hela världen förlitar sig på kakao när det gäller deras inkomstkälla. Vit choklad görs på samma sätt som mörk choklad; men det saknar andra ingredienser såsom kakaomassa, sprit, eller pulver.

Behandling är det första steget i tillverkningsprocessen, där kakao skida skördas, bönorna avlägsnas från baljorna fermenteras, torkas sedan och transporteras till det tillverkande företaget. Bönor sedan rengöras, Nästa det är rostade och sedan graderas. Skal avlägsnas sedan att ta ut nibs, som sedan marken och omvandlar den till vätska, alltså producera choklad sprit. Detta kan behandlas för att komma upp med två andra choklad formsCcocoa smör och fasta ämnen.

Efter bearbetning är blandning gjort. Det handlar i grund och botten att blanda deras ingredienser tillsammans. För mörk choklad är det främst kakaosmör, socker, kakaomassa, samt vanilj. För vit choklad det är socker, vanilj, mjölk, och kakaosmör. Chokladblandningen hålls i flytande form genom värme friktion.

Längden av denna process avgör kvaliteten, eftersom det producerar socker och kakaopartiklar som är för små för tungan att upptäcka, att förse den med en mjukare känsla när de är inuti munnen. De lagras sedan och hålls tills anlöp är redo att börja. Härdning garanterar mönstrade glans och krispiga bett av korrekt bearbetad choklad; Till följd av de betydligt mindre smör kristaller av kakao. Dess främsta syfte är att säkerställa kvaliteten på slutchokladprodukten.

I allmänhet, är choklad känslig för fukt och temperatur. Perfekt temperatur för förvaring är från 15 till 17 grader Celsius. Mörk choklad smälter oftast lätt vid rumstemperatur på grund av dess sammansättning, medan vit choklad kan förbli fast vid rumstemperatur och fortfarande lätt smälter i munnen.

Bittersweet choklad är känd som en kakaomassa som har något socker, mer vanilj, kakaosmör, såväl som lecitin. Semisweet choklad är en mörk choklad med låg sockerhalt. Även om bittersöt choklad har mindre socker och mer sprit; de två kan användas omväxlande i bakning.Tack vare sin höga kakaohalt, är mörk choklad en rik källa till epikatekin och gallussyra, som tros ha hjärtskyddande egenskaper. Eftersom den har en stor mängd av kakao, är mörk choklad kända för att vara rik på epikatekin samt gallsyra, båda tros ha egenskaper som skyddar hjärtat. När intas i precis rätt belopp, kan detta också bidra till att minska risken för att drabbas av en hjärtattack. Mörk choklad har också föreslagit positiva effekter som cancer, hjärn stimulator, hosta Preventor och mot diarré effekter. Afrodisiakum vinkeln ännu inte bevisats. Vit choklad är rik på kakaosmör, och kan vara rik på socker och mjölkhalt, så det är i allmänhet inte särskilt bra för människor som syftar till att minska kaloriintaget.

På grund av frånvaron av kakao i vit choklad, innehåller den inte teobromin. Det är säkert att konsumeras av djur. Mörk choklad och andra typer med kakao rekommenderas inte för foder eftersom de kan vara mycket skadligt för dem.

SAMMANFATTNING

? Vit och mörk choklad produceras på samma sätt, med undantag för skillnaden i ingredienser.

? Vit choklad har samma ingredienser som mörk choklad med undantag för kakaomassa, som vit choklad saknar.

? Mörk choklad smälter lättare och snabbare vid rumstemperatur än vit choklad.